ΑΘΨΑ ή ΑΨΘΑ καρκινική γραφή των: Αλήθειες Θαμμένες/ Ψέματα Αιώνια ή Αιώνια Ψέματα/Θαμμένες Αλήθειες [ebook]

Συγγραφέας
Μετήλλιας Γιώργος
Εκδόσεις
Free Publishing

Το παρών βιβλίο αποσκοπεί στην ανάδειξη της φύσης και της λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού. Αυτός είναι το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην υφήλιο. Η επιβολή του τους τελευταίους τέσσερις αιώνες, συνεπάγεται καταγραφές εντυπώσεων, στις «μνήμες» όλων μας, οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να είναι σωστές. Ο Αθλητισμός είναι μία δραστηριότητα ανθρώπινη. Συμβάλλει καταλυτικά στην ατομική συμπεριφορά. Λειτουργεί κατευναστικά στην κοινωνική/πολιτική δραστηριότητα. Πολλά από τα υπόλοιπα όντα παίζουν. Κανένα δεν αθλείται. Η τμηματική μελέτη του κειμένου, συμβάλει στην «εγγραφή στον εγκέφαλό μας» καινοφανών (ατυχώς) πληροφοριών, που αφορούν στα πολιτικά συστήματα. (Τα περισσότερα από αυτά τα κείμενα, δημοσιευτήκανε σε συνέχειες από 25/5/2018 έως 13/6/2018 fb/e-mail/Twitter) Ο αναγνώστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κείμενα ελεύθερα υποχρεώσεων, κατά την κρίση του. Στις τελευταίες σελίδες, αλληλογραφία με τους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές; Κοντογιώργη Γιώργο, Νικολόπουλο Φίλιππο

Δημήτριος Οικ. Καλαποθάκης [ebook]: Μανιάτης θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και πρόεδρος του Μακεδονικού Κομιτάτου

Συγγραφέας
Δεμέστιχα Π.Αικατερίνη
Εκδόσεις
Free Publishing

Η συγγραφέας συνεχίζει την προσέγγιση των θεατρικών συγγραφέων του 19ου αιώνα, πιστεύοντας όπως και στο πρώτο της βιβλίο, ότι αναβιώνει το ιστορικό και πολιτισμικό παρελθόν της συγκεκριμένης ιστορικής εποχής. Στο δεύτερο βιβλίο παρουσιάζεται ο Δημήτριος Οικονόμου Καλαποθάκης (1862-1921), Μανιάτης δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της φημισμένης εφημερίδας Εμπρός, πρόεδρος του Μακεδονικού Κομιτάτου και σημαντικός θεατρικός συγγραφέας.

Δοκιμιακό Ημερολόγιο [ebook]

Συγγραφέας
Βακαλόπουλος Χάρης
Εκδόσεις
Free Publishing

Αναφέρεται στις ζωές έξι υπαρκτών προσώπων .Το περιγραφικό μέρος είναι πολύ μικρό , χρησιμοποιείται ως όχημα για την επισήμανση και ανάλυση ευρύτερων ατομικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών.

Το Μυστικό της Πανδώρας [ebook]

Συγγραφέας
Σφήκας Αχιλλέας
Εκδόσεις
Free Publishing

Ένα ταξίδι αστραπή από τη γέννηση του ανθρώπου μέχρι τη σημερινή κρίση... Μια Οδύσσεια ... αναζητά την Ιθάκη του. Ποια είναι η βιολογική και πνευματική του εξέλιξη; Παλινδρομεί μεταξύ του καλού και του κακού. Δέσμιος της αλαζονείας και τηςαπληστίας του, βασανίζεται σαν το μυθικό Σίσυφο για την επιβίωσή του. Με την αφροσύνη του προκαλεί τη μοίρα του, αγγίζει τον όλεθρο και προσδοκά τη λύτρωση. Κυνηγά απεγνωσμένα την Ευτυχία. Τον τρομάζει ο θάνατος και ονειρεύεται την Αθανασία. Ποιο είναι το μυστικό; Πλανάται αλλά αναζητά τη σοφία, την απόλυτη αλήθεια και το νόημα της ζωής του.Οραματίζεται έναν καινούργιο ανθρωπισμό... να γκρεμιστεί ο Πύργος της Βαβέλ και να επικρατήσει η Ειρήνη επί της γης.

Εγχειρίδιο Σωτηρίας του Ελληνικού Κράτους [ebook]

Συγγραφέας
Βασιλειάδης Αθανάσιος
Εκδόσεις
Free Publishing

Το συγγραφικό αυτό έργο είναι μια προσπάθεια κοινωνικής μεταβολής και νέας ρύθμισης. Ο συγγραφέας, με αισιοδοξία ξεκινά έναν κοινωνικό προβληματισμό και ανοιχτό διάλογο πάνω σε θέματα που θα έπρεπε να είχαμε ανοίξει προ πολλού αλλά το υπέρ συναισθηματικό μας μεσογειακό ταμπεραμέντο, τα άφησε όλα συσσωρευμένα για το μέλλον. Το μέλλον αυτό ήρθε.