Περιγραφή

Ο Πρόεδρος του Κόμματος της Κοινής Λογικής μου μήνυσε: «Παιδί μου Θόδωρε, ως εκπρόσωπος του κόμματος σε θέματα πανεπιστημίων και έρευνας από το 1986, κάτι πρέπει να κάνεις στην παρούσα συγκυρία γιατί οι καταστατικές μας αρχές παραβιάζονται κατάφωρα.
Συνεχίζουμε επί δεκαετίες να χρηματοδοτούμε έργα έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας χωρίς να έχουμε ποτέ ελέγξει την οικονομική τους απόδοση. Είναι λογικά πράγματα αυτά; Το πλέον όμως παράλογο είναι το γεγονός ότι ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, μεταχειρίζεται τα πανεπιστήμια μας ως αποπαίδια! Αυτό με συνεχή από δεκαπενταετίας απομείωση του αριθμού των καθηγητών τους σε συνδυασμό με την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης των ερευνητικών υποδομών τους! Και να είναι τα πανεπιστήμια παρά ταύτα με διαφορά η πρώτη
δύναμη της χώρας σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης, για τα οποία έχουν άλλωστε συνταγματική επιταγή. Φθάσαμε επίσης στο σημείο που οι ολίγοι να μπορούν να παραπλανούν τους πολλούς (και το φορολογούμενο λαό και τις κυβερνήσεις του) στο διηνεκές. Στο θέμα της οικονομικής απόδοσης των μεγάλων επενδύσεων σε βασική έρευνα αναφέρομαι. Ενημέρωσε, σε παρακαλώ, τους πολίτες για την άλογη αυτή κατάσταση και πες τους τα όπως δεν τα έχουν ξανακούσει straight from the horse’s mouth, εσύ που είσαι ο ειδικός του ΚΚΛ.»

Σχόλια