Περιγραφή

Σήμερα πια, η κλιματική αλλαγή είναι παντού παρούσα. Το επιβεβαιώνουν κάθε στιγμή οι μεγάλες και κατακλυσμιαίες αλλαγές του κλίματος, όπως οι καύσωνες, οι ξηρασίες, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι κατακρημνίσεις, το λιώσιμο των πάγων, η άνοδος της θαλάσσιας στάθμης, η εξαφάνιση των ειδών στο ζωικό και φυτικό βασίλειο, ακόμη και η θανατηφόρα πανδημία Covid-19. Το ομολογούν απερίφραστα χιλιάδες εξειδικευμένοι επιστήμονες απ’ όλη τη γη, αλλά και οι ίδιοι οι πάμπλουτοι που ζουν άνετα σε αυτόματα κλιματιζόμενους χώρους και με υπερκατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και των άλλων αγαθών.
Παρόλα αυτά η κινητοποίηση των απανταχού αρχόντων για την αποτροπή αυτής της βιβλικής καταστροφής, μοιάζει περισσότερο υποτονική και ακούσια, λες και αδιαφορούν για το μέλλον αυτού του πλανήτη, στον οποίο θα ζήσουν και τα ίδια τα παιδιά τους. Λες και είναι βέβαιοι ότι θα τους ανταμείψει απλόχερα η κλιματική θύελλα την ώρα της κρίσης, για την πιστή υποστήριξη που της έδειξαν μέχρι τώρα!
Εύλογα, λοιπόν, ανααρωτιόμαστε, τι φταίει για όλα αυτά. Μήπως η αψηφισιά του κινδύνου ή η ραθυμία όλων μας; Μήπως το σύνδρομο της απληστίας που μας διακατέχει και η άρνησή μας να θυσιάσουμε μικρό μέρος της βόλεψης μας ή και της ευημερίας μας; Ή μήπως φταίει η αντίσταση του διεθνούς κατεστημένου που επιμένει να παραμείνει μοναδικός μεριδιούχος όλων των αγαθών της γης ;
Τις απαντήσεις αυτών και πολλών άλλων σχετικών ερωτήσεων επιχειρεί να δώσει το παρόν βιβλίο, μέσα από τη συστηματική ενημέρωση και τις απόψεις των πιο εξειδικευμένων και ψύχραιμων συνανθρώπων μας.

Σχόλια


Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα