Περιγραφή

Κατά τη διάρκεια των εορτών ο σημερινός άνθρωπος, δημιουργεί μία χαρούμενη ατμόσφαιρα, αναζητώντας μέσα στα λαμπιόνια και το θόρυβο την αγάπη και τη δύναμη. Συγχρόνως προσπαθεί να αρνηθεί την θλίψη και τον πόνο που υπάρχουν στη ζωή του εκείνες τις μέρες.
Ο ερχομός των γιορτών αυξάνει την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει στην καθημερινότητα, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει και τους φόβους ότι τελικά οι ελπίδες αυτές θα αποβούν μάταιες.
Μέσα από τα κείμενα του μικρού αυτού βιβλίου, ο συγγραφέας παραθέτει τους ψυχολογικούς λόγους που ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια του Δωδεκαημέρου αισθάνεται περισσότερη τη μοναξιά, αναλύει τους φόβους και τις συμπεριφορές του σύγχρονου ανθρώπου. Προσεγγίζει τον εορτασμό των Χριστουγέννων μέσα από την Ορθόδοξη παράδοση, και ταυτόχρονα δίνει μία εξήγηση για την μοναξιά και τη ματαιότητα που νιώθει ο σύγχρονος άνθρωπος, απομακρυσμένος από τις βασικές "αξίες" της ζωής.

[...] Ο φανταστικός και τεχνητός κόσμος που έχουμε δημιουργήσει γύρω από τα Χριστούγεννα, είναι στην πραγματικότητα μία προσπάθεια του ανθρώπου να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο μέσα στον οποίο θα βρει νόημα και αξία και την ανθρώπινη συμπαράσταση που τόσο λείπει από τη ζωή του. [...]

Σχόλια


Δείτε κι αυτά