Κατηγορίες Εκδόσεις

Γενικά βιβλία
Εκπαίδευση-Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Παιδικά
Σχολικά Βοηθήματα
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες

Πιο δημοφιλή Εκπαίδευση-Γλώσσα

 
Συγγραφέας :
Τζώτζου Μαρία Δ.
Τιμή: € 19,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Το παρόν βιβλίο επιχειρεί μια ερευνητική-κριτική προσέγγιση στην ‘εξατομικευμένη’ μάθηση των εξ αποστάσεως σπουδών του ΕΑΠ η οποία τεκμηριώνεται επιστημονικά βάσει των σύγχρονων θεωριών και ερευνητικών μελετών που εντάσσονται στο πεδίο της ΑεξΑΕ. Σκοπός του βιβλίου είναι να αποτελέσει εγχειρίδιο μελέτης για όλους τους συντελεστές προγραμμάτων εξ αποστάσεως σπουδών καθώς η εξ αποστάσεως δια βίου μάθηση συνιστά σύγχρονη κοινωνική απαίτηση και ‘στοίχημα’ της εκπαιδευτικής πολιτικής στη χώρα μας.
Συγγραφέας :
Μπάρδας Αλέξανδρος
Τιμή: € 8,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Όλο και λιγότεροι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν τη Βλάχικη γλώσσα και επίσης όλο και λιγότεροι άνθρωποι σήμερα την μιλούν. Η σημερινή πραγματικότητα «μιλά» για μια γλώσσα που χάνεται παίρνοντας μαζί της και ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Βλάχικης κοινότητας. Μια δυσάρεστη εξέλιξη αφού όπως έγραψε παλαιότερα ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Μεξικανός συγγραφέας Οκτάβιο Πάζ ¨με κάθε γλώσσα που πεθαίνει, σβήνει μια εικόνα της ανθρωπότητας¨.
Συγγραφέας :
Ταγαράς Νίκος
Τιμή: € 7,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Το παρόν λεξικό είναι γραμμένο από gamer και αποσκοπεί στην εξοικείωση του σύγχρονου gamer, με άγνωστες ορολογίες που συναντώνται κυρίως στα βιντεοπαιχνίδια. Το "Λεξικό του Gamer" περιλαμβάνει συνολικά πάνω από 500 ειδικούς όρους και στοχεύει στην σύντομη ερμηνεία και επεξήγησή τους.
Συγγραφέας :
Καγκελάρης Δημήτριος
Τιμή: € 10,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Η σχολική βία και ο εκφοβισμός εμφανίζονται όλο και περισσότερο στα σχολεία απειλώντας να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πρέπει να είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να βοηθήσει στην κατανόηση των φαινόμενων αυτών με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους.
Συγγραφέας :
Λάλος Χρήστος
Τιμή: € 10,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Σήμερα, η στρατηγική χρήση τεχνoλoγικών μεθόδων – η λεγόμενη Κoινωνία της Πληρoφoρίας – φαίνεται να ανoίγει τo δρόμo στην αλματώδη παραγωγή και αξιoπoίηση της γνώσης. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ως στόχo να δείξει τo παρόν και τo μέλλoν της εκπαίδευσης στην Κoινωνία της πληρoφoρίας, όπως αυτή εξελίχτηκε από την σκoπιά της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω της εργασίας αυτής πρoσπαθoύμε να δoύμε την εισαγωγή και την επίδραση των Τ.Π.E. στην εκπαίδευση και πως αυτή επηρέασε την ευρωπαϊκή διάστασή τoυς.
Συγγραφέας :
Χατζηλέλεκας Δημοσθένης
Τιμή: € 14,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Ιστορική αναδρομή και πολιτισμική αναγκαιότητα Το μάθημα των Θρησκευτικών αποτελεί ένα μάθημα γνώσης και ήθους, καλλιέργειας ψυχής και καλλιέργειας της βούλησης προς το αγαθό. Η βιωμένη εμπειρία της κουλτούρας της Ελληνορθοδοξίας, μέσω του μαθήματος των Θρησκευτικών, αξίζει να μελετηθεί από τους μαθητές, διότι αποτελεί συνδιαμορφωτικό στοιχείο της ελληνικής ιστορίας και της συλλογικής ταυτότητας των Ελλήνων.
Συγγραφέας :
Κυριάκου Ασκληπιάδα
Τιμή: € 14,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Η έκδοση αυτή έχει ως σκοπό να παρουσιάσει το πρωτογενές μου σχολικό υλικό, ώστε να χρησιμοποιηθεί από συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε μαθητικές δραστηριότητες, σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις. Επίσης να μεταδώσει το μήνυμα ότι η ενασχόληση στο χώρο του σχολείου με ποικίλες δραστηριότητες, συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, στην εκπαίδευση της συλλογικής δημιουργικότητας, στην ουσιαστική επικοινωνία και στην υπέρβαση της ρουτίνας στη σχολική συνθήκη.
Συγγραφέας :
Φωτάκης Κωνσταντίνος Τ.
Τιμή: € 16,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Τα Χρονικά του Τάκιτου αποτελούν την κυριότερη ίσως πηγή μας για τη ρωμαϊκή ιστορία του πρώτου ημίσεως του Α΄ μ.Χ. αιώνα. Περιγράφουν την ιστορία των άμεσων διαδόχων του Αυγούστου, της Ιουλιο-Κλαυδιανής δυναστείας. Όπως είναι φυσικό, στο έργο υπάρχει πληθώρα γεωγραφικών αναφορών, τοποθεσιών, πόλεων ή εθνών, τόσο εντός της απέραντης ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όσο και εκτός των ορίων της, οι οποίες αντιστοιχούν σε σχεδόν όλο το γνωστό κόσμο της εποχής. Το παρόν βιβλίο, αυστηρά εξειδικευμένο και απευθυνόμενο κατά πρώτο λόγο στους ερευνητές του έργου του Τάκιτου, συνδέει με τη μορφή λεξικού αυτές τις γεωγραφικές αναφορές (εκτός της πόλης της Ρώμης) με την αφήγηση των Χρονικών. Σε κάθε γεωγραφική αναφορά περιέχονται κάποιες στοιχειώδεις πληροφορίες και περιγράφονται οι σπουδαιότερες μνείες των γραπτών του Τάκιτου για αυτήν (τις περισσότερες φορές μάλιστα όλες). Επιπλέον ο αναγνώστης μπορεί να βρει στο Ευρετήριο στο τέλος του βιβλίου κατάλογο με τις πλήρεις γεωγραφικές αναφορές των Χρονικών...
Συγγραφέας :
Πασιαλής Απ.Λάμπρος
Τιμή: € 27,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Με το ανά χείρας βιβλίο του "ΛΟΓΙΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ" ο συγγραφέας θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η γλώσσα που καλείται σήμερα να υπηρετήσει ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας δεν είναι η απλή Δημοτική της καθημερινότητας, όπως την ξέρουμε μέσα από τη λογοτεχνία, την ποίηση και τον προφορικό λόγο, αλλά κάτι ευρύτερο: Μόνο σ’ αυτό το «ευρύτερο» μπορούν να χωρέσουν οι επιστήμες, οι τέχνες και οι πάσης φύσεως κλάδοι της ανθρώπινης δραστηριότητας. Και αυτό το «ευρύτερο» το εκφράζει μόνο ο όρος «Νεοελληνική», όπως αυτός έγινε επισήμως αποδεκτός, και όχι η απλή Δημοτική. Είναι η σύγχρονη μορφή της υπερτρισχιλιετούς αδιάλειπτης ζωντανής γλώσσας μας. Κέρδος έχουμε, αν αυτή την ευρύτητα της Νεοελληνικής την εμπλουτίζουμε διαρκώς με λεκτικά στοιχεία απαράμιλλης ακριβολογίας και καλλιέπειας από τις αστείρευτες γλωσσικές πηγές των προγόνων μας. Έγνοια του συγγραφέα είναι η διαφύλαξη και εκμετάλλευση της βαρύτιμης εθνικής κληρονομιάς μας. Θέλει να αποτρέψει Έλληνες και ελληνομαθείς να αποκο...
Συγγραφέας :
Κιφοκέρη Αθανασία
Τιμή: € 8,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Σχολική βία μια καινούρια μόδα που όλο εξαπλώνεται στα σχολεία. Τι οδηγεί τα παιδιά να γίνονται θύτες και ποια είναι τα ανυποψίαστα θύματα. Πως πρέπει να αντιδράσουμε και να προωθήσουμε την αγάπη και την αρμονία στα σχολεία.Μια μόδα που ήρθε από την Αμερική στα ελληνικά σχολεία πως θα την καταπολεμήσουμε!!!!!
Συγγραφέας :
Ρίζος Σπυρίδων
Τιμή: € 11,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Η διεκπεραίωση της ερευνητικής αυτής εργασίας υπαγορεύτηκε από το όραμα της διαμόρφωσης ενός εκπαιδευτικού μοντέλου το οποίο μακροπρόθεσμα να ικανοποιεί τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των επιμέρους μαθητικών ομάδων του ελληνικού σχολείου, μεταξύ αυτών και της ομάδας των χαρισματικών παιδιών.
Συγγραφέας :
Φωτάκης Κωνσταντίνος Τ.
Τιμή: € 25,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Δεν χρειάζεται ίσως να συστήσουμε τον Πόπλιο Κορνήλιο Τάκιτο, που από πολλούς θεωρείται ο μεγαλύτερος Ρωμαίος ιστορικός, ένας από τους σημαντικότερους όλων των αιώνων. Τα Χρονικά, το σπουδαιότερο έργο του, περιγράφουν την ιστορία των άμεσων διαδόχων του Αυγούστου και την εδραίωση του νεοπαγούς αυτοκρατορικού συστήματος, που αυτός είχε ιδρύσει, και αποτελούν την κύρια ιστορική πηγή μας για εκείνη την εποχή. Η βαρύτητά τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο ίδιος ο συγγραφέας ήταν εκ των έσω γνώστης των πραγμάτων, με μια επιτυχή πολιτική σταδιοδρομία που στέφθηκε με ύπατα αξιώματα. Με τη δύναμη μάλιστα του λόγου του και τη διεισδυτικότητα της σκέψης του, ο Τάκιτος έπαιξε κύριο ρόλο, κυρίως μέσα από τα Χρονικά, στη διαμόρφωση της εικόνας που έχουμε σήμερα για τις αρχές της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στα πρώτα έξι βιβλία των Χρονικών περιγράφεται η διακυβέρνηση του Τιβέριου (14-37 μ.Χ.) και κυριαρχεί η παρουσίαση της προσωπικότητάς του, με την οποία ο Τάκιτος είχε εμμονή. Η παθιασμένη και ...
Συγγραφέας :
Φωτάκης Κωνσταντίνος Τ.
Τιμή: € 16,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Δεν χρειάζεται ίσως να συστήσουμε τον Πόπλιο Κορνήλιο Τάκιτο, που από πολλούς θεωρείται ο μεγαλύτερος Ρωμαίος ιστορικός, ένας από τους σημαντικότερους όλων των αιώνων. Τα Χρονικά, το σπουδαιότερο έργο του, περιγράφουν την ιστορία των άμεσων διαδόχων του Αυγούστου και την εδραίωση του νεοπαγούς αυτοκρατορικού συστήματος, που αυτός είχε ιδρύσει, και αποτελούν την κύρια ιστορική πηγή μας για εκείνη την εποχή. Η βαρύτητά τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο ίδιος ο συγγραφέας ήταν εκ των έσω γνώστης των πραγμάτων, με μια επιτυχή πολιτική σταδιοδρομία που στέφθηκε με ύπατα αξιώματα. Με τη δύναμη μάλιστα του λόγου του και τη διεισδυτικότητα της σκέψης του, ο Τάκιτος έπαιξε κύριο ρόλο, κυρίως μέσα από τα Χρονικά, στη διαμόρφωση της εικόνας που έχουμε σήμερα για τις αρχές της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αν στα έξι πρώτα βιβλία των Χρονικών κυριαρχεί η παθιασμένη και λεπτομερής παρουσίαση του χαρακτήρα του Τιβέριου (που θεωρείται η πλέον αξιομνημόνευτη και διεισδυτική απεικόνιση ενός ατόμου σε ...
Συγγραφέας :
Συμεωνίδου Μετ. Παπαδόπουλος Ν
Τιμή: € 18,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
The book deals with the teaching of the English language to young learners. In Part A Metaxeni Symeonidou is concerned about interest, motivation, storytelling, contextualised instruction, lesson planning. In Part B Nikos Papadopoulos discusses particular lessons contained in the 6th Grade current textbook of the English subject in the Greek Primary Schools. Moreover, he suggests alternative lessons to replace the textbook lessons, based on the relevant scientific literature.
Συγγραφέας :
Καγκελάρης Δημήτριος
Τιμή: € 14,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Η ανάγκη για αποτελεσματικά σχολεία εμφανίζεται όλο και πιο επιτακτική στη σύγχρονη κοινωνία της ποικιλομορφίας και της τεχνολογίας. Οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη της εκπαίδευσης πρέπει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή αναλύοντας τη σχολική πραγματικότητα και αναδεικνύοντας τις καλές πρακτικές.
Συγγραφέας :
Φωτάκης Κωνσταντίνος Τ.
Τιμή: € 12,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Σκοπός του μικρού αυτού ‘λεξικού’ είναι να παράσχει στον αμύητο Έλληνα αναγνώστη μια αρχική γενική ιδέα για το ρωμαϊκό κόσμο της πρώιμης αυτοκρατορικής εποχής (ενδεικτική συχνά και της νοοτροπίας των κατοίκων του). Δεν αποσκοπεί με κανένα τρόπο στην πλήρη ή λεπτομερή κάλυψη του αντικειμένου του, αλλά σε μια επιλεκτική και συχνά αποσπασματική παρουσίαση κάποιων αξιοσημείωτων όψεών του, στοχεύοντας ιδεατά να αποτελέσει έναυσμα για μια ενδελεχέστερη ενασχόληση του αναγνώστη με τη ρωμαϊκή ιστορία.
Συγγραφέας :
Τζώτζου Μαρία Δ.
Τιμή: € 13,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Η πολυπολιτισμική κοινωνία, η ‘εισβολή’ των νέων τεχνολογιών και η σύγχρονη κοινωνική απαίτηση για δια βίου μάθηση διαμορφώνουν και καθιερώνουν μια νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα, πολύπλευρη και πολύσημη. Το βιβλίο ενημερώνει και προβληματίζει τον αναγνώστη για αμφιλεγόμενα εκπαιδευτικά θέματα που επιφέρουν ανατροπές στο παραδοσιακό σύστημα εκπαίδευσης και συνιστούν αναπόσπαστες πτυχές της σύγχρονης εκπαίδευσης η οποία ‘ορίζεται’ από τα νέα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα στη χώρα μας και διεθνώς.
Συγγραφέας :
Φωτάκης Κωνσταντίνος Τ.
Τιμή: € 21,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Δεν χρειάζεται ίσως να συστήσουμε τον Πόπλιο Κορνήλιο Τάκιτο, που από πολλούς θεωρείται ο μεγαλύτερος Ρωμαίος ιστορικός, ένας από τους σημαντικότερους όλων των αιώνων. Τα Χρονικά, το σπουδαιότερο έργο του, περιγράφουν την ιστορία των άμεσων διαδόχων του Αυγούστου και την εδραίωση του νεοπαγούς αυτοκρατορικού συστήματος, που αυτός είχε ιδρύσει, και αποτελούν την κύρια ιστορική πηγή μας για εκείνη την εποχή. Η βαρύτητά τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο ίδιος ο συγγραφέας ήταν εκ των έσω γνώστης των πραγμάτων, με μια επιτυχή πολιτική σταδιοδρομία που στέφθηκε με ύπατα αξιώματα. Με τη δύναμη μάλιστα του λόγου του και τη διεισδυτικότητα της σκέψης του, ο Τάκιτος έπαιξε κύριο ρόλο, κυρίως μέσα από τα Χρονικά, στη διαμόρφωση της εικόνας που έχουμε σήμερα για τις αρχές της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αν στα έξι πρώτα βιβλία των Χρονικών κυριαρχεί η παθιασμένη και λεπτομερής παρουσίαση του χαρακτήρα του Τιβέριου (που θεωρείται η πλέον αξιομνημόνευτη και διεισδυτική απεικόνιση ενός ατόμου σε ...
Συγγραφέας :
Φιλίππου-Βενετίδου Ελένη Σ.
Τιμή: € 16,00  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών
Το βιβλίο περιέχει : • 60 άγνωστα κείμενα της αρχαίας αττικής πεζογραφίας • Ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού κλιμακούμενης δυσκολίας • Θέματα πανελληνίων εξετάσεων των τελευταίων ετών • Απαντήσεις όλων των κειμένων
Τιμή: € 8,50  
Αποστέλλεται εντός 3 ημερών