Άμεσα διαθέσιμο

Αποστέλλεται εντός 2 εργάσιμων ημερών
   
Bookmark and Share
Βίοι Παράλληλοι Δημοσθένης - Κικέρων - [Used]
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Ζαχαρόπουλος Σ.Ι.
Τιμή :       € 13,90
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Εισαγωγή, Σχόλια, Μετάφραση: Παπακωνσταντίνου Θ.
Σελίδες:376
Πολύ καλή κατάσταση.
Βιβλίο τσέπης.

Περιγραφή:
Ο Πλούταρχος γεννήθηκε στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας γύρω στο 46 μ. Χ. Σπούδασε στην Αθήνα φιλοσοφία, ρητορική και μαθηματικά. Ταξίδεψε πολύ στην Ελλάδα, κι ακόμα πήγε στην Αλεξάνδρεια και στη Ρώμη. Οι συμπολίτες του στη Χαιρώνεια του ανάθεσαν πολλά δημόσια αξιώματα, έγινε "Επώνυμος Άρχων" και ίσως "Βοιωτάρχης".
Το ογκώδες συγγραφικό έργο του Πλούταρχου χωρίζεται στο ιστορικό και το φιλοσοφικό. Το ιστορικό είναι οι "Βίοι Παράλληλοι" και το φιλοσοφικό τα "Ηθικά".
Οι Παράλληλοι βίοι, 50 στο σύνολο τους, είναι βιογραφίες ενδόξων πολιτικών και στρατιωτικών ανδρών της Αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης.
Τα Ηθικά είναι πραγματείες με φιλοσοφικό κυρίως περιεχόμενο.
Ο Πλούταρχος χρησιμοποίησε αναρίθμητες πηγές, ελληνικές και λατινικές, και βέβαια τους έγκριτους ιστορικούς Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Ξενοφώντα. Δεν έγραψε "ιστορία" με την αυστηρά επιστημονική έννοια του όρου επειδή όμως η ιστορική επιστήμη έχει πολλά να ωφεληθεί από την περιγραφή του ανθρώπινου χαρακτήρα, από τις πράξεις και τα ελατήρια των μεγάλων ανδρών και από την ψυχολογία των λαών, ο Πλούταρχος θα αποτελεί στους αιώνες ανεξάντλητη ιστορική πηγή.