Περιγραφή

Ερευνήστε το ευρετήριο, παρακολουθείστε τον βοηθό και τον εκτελωνιστή - διασαφιστή από το έτος 1909 μέχρι την ουρανοκατέβατη εφαρμογή του στο Ενιαίο Διοικητικό Έντυπο (ΕΔΕ- Διασάφηση). Ο εκτελωνιστής πλην λίγα χρόνια άρχισε να γράφεται σαν διασαφιστής στη διασάφηση. Ποιος ξέρει τι υπόγειες δυνάμεις επηρέασαν να πάρει τέτοια απόφαση η Διοίκηση. Σήμερα μεθοδεύεται ο αποκλεισμός του τίτλου «Εκτελωνιστής» ευρύτερα, ακόμα και στις νομοθετικές ρυθμίσεις, θέλουν να υπερισχύουν οι φραστικές περιγραφές, τελωνειακός εκπρόσωπος, εξουσιοδοτημένος αποθηκευτής, εξουσιοδοτημένος αποστολέα ή παραλήπτης. Ακόμα μία εγκατάλειψη της «μητέρας» ελληνική γλώσσας και εξαναγκασμός για προσαρμογή μας στις περιγραφικές λατινογενείς γλώσσες.

Μελετείστε τα περιεχόμενα, έχουν όλων των ειδών τις πληροφορίες, ίσως και το όνομά σας. Θα συγκινηθείτε από τη μάχη όλων των φορέων παροχής υπηρεσιών, στο πρώτο λίκνο γέννησης του εκτελωνιστικόύ θεσμού, το λιμάνι του Πειραιά.

Η θεματική ανεύρεση στη ροή των 100 χρόνων νομοθετικής ρύθμισης του εκτελωνιστικού θεσμού, έχει τις πάρα πολλές δυσκολίες της.

Ο αναγνώστης -ερευνητής μπορεί από το λεξιλόγιο - ευρετήριο να κεντριστεί με μία λέξη και να ψάξει σε όλους τους νέους νόμους για αντίστοιχη ρύθμιση.

(Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Σχόλια


Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα