Περιγραφή

Η ηρωίδα και οι ισότιμοι ήρωες του δεύτερου μέρους της τριλογίας δεν φιλοδοξούν μέσα από το μυθιστόρημα αυτό να αναλάβουν να σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος, να εκφράσουν τις ελπίδες και τη βούληση των γυναικών, να υποδείξουν τρόπους για την προστασία του περιβάλλοντος ή να δώσουν συνταγές αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Τολμούν όμως μικρές-μικρές επαναστάσεις στην κοινωνία του υποκριτικού «καθωσπρεπισμού» της τυπολατρίας και του ατομικισμού.
Η ηρωίδα ταξιδεύει στο Μιλάνο κοντά στον αγαπημένο της σύντροφο και την πεντάχρονη κορούλα της, αφήνοντας πίσω στην πόλη των μνημών και της παρακμής τη μισή της καρδιά τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς αλλά προπάντων τα δυο παιδιά της από τον πρώτο γάμο. Εκεί βρίσκεται αντιμέτωπη με περίεργες καταστάσεις και γνωρίζει ενδιαφέροντα πρόσωπα που της προκαλούν τελείως αντιφατικά συναισθήματα.
Προσπαθεί να μην παρεκκλίνει από τις αρχές της, όσο και αν πιέζεται από
διαμορφωμένες και επιβεβλημένες καταστάσεις. Εμπνέεται πάντα από τη μυθική μορφή της Μέδουσας - για την οποία συμμερίζεται την άποψη του συντρόφου της- ότι συμβολίζει ψυχικές καταστάσεις και πάθη ανθρώπινα. Μέσα από το όνειρο και την φαντασία, παρατηρεί και αποδέχεται τις πραγματικές καταστάσεις. Κάποια στιγμή διαπιστώνει ότι τα σενάρια της ζωής, γεμάτα απρόοπτα, ανατροπές και δραματικότητα, ξεπερνούν κατά πολύ την δημιουργική γόνιμη φαντασία της αλλά και το γοητευτικό και έξω από τη λογική και τη συνείδηση, όνειρο.

Σχόλια


Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα