Άμεσα διαθέσιμο

   
Bookmark and Share
Δαίδαλος και Ίκαρος - Η εξήγηση του μύθου
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Bookstars-Free Publishing
Τιμή :       € 17,00
Κατηγορία : Δοκίμιο
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Ο Δαίδαλος, ένας Αθηναίος τεχνίτης, καταφεύγει εξόριστος στην Κνωσό, όπου βοηθά την Πασιφάη να ερωτοτροπήσει με έναν ταύρο και τον Θησέα να βγει από τον Λαβύρινθου, εντός του οποίου ήταν κλεισμένος ο Μινώταυρος. Εκεί κλείστηκε και ο Δαίδαλος μαζί με τον γιο του, Ίκαρο. φτιάχνοντας φτερά από κερί και πούπουλα ο Δαίδαλος και ο γιος του πέταξαν μακριά από την Κνωσό. Είναι πράγματι τόσο απλοϊκά τα πράγματα ή όχι;Σχόλια
Από : gmichalopoulos Ημερομηνία : 03-Μαρ-2019
Σχόλιο : Στο παρόν βιβλίο, αναλύεται διεξοδικά ο μύθος του Δαίδαλου και του Ίκαρου και καταδεικνύεται η σχέση τους με τον μινωικό αστερισμό του διπλού πέλεκυ, που συγκροτούσαν τα τρία άστρα της ζώνης του Ωρίωνα και ο Σείριος. Τα περιεχόμενα του εν λόγω βιβλίου είναι τα ακόλουθα:
Ενότητα 1: ΜΥΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ-ΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-Ο ΜΙΝΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΙΝ-Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ-Ο ΤΑΥΡΟΘΕΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ-ΤΑ ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΨΙΑ-Ο ΜΙΝΩΑΣ ΩΣ ΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΣΙΡΗΣ-Ο HAR MAKHU ΚΑΙ Ο ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΛΕΚΥΣ-Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ-ΑΛΛΟΙ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΙ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ-ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ-ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ-Ο ΘΗΣΕΑΣ-Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ-Η ΘΑΛΑΣΣΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΚΡΗΤΗ-Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ-Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥΣ-ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΒΡΥΟΣ.
Ενότητα 2: ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ-Ο ΕΝΚΙ-Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ-Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ-Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ-ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΥΛΙΑ-Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΡΤΑΡΟΣ-ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.
Επίσης στο συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχουν τα εξής τρία παραρτήματα:
Παράρτημα 1: ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, με τα εξής περιεχόμενα: Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟΥ-ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΤΙ ΣΕΙΡΙΟΣ-Η ΙΣΙΔΑ/ΣΕΙΡΙΟΣ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ-ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ-Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΩΣ ΚΥΝΑΣΤΡΟ-Ο ΔΙΠΛΟΣ ή Ο ΤΡΙΠΛΟΣ ΣΕΙΡΙΟΣ-ΟΙ ΝΟΜΜΟΣ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ-ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΜΟΣ.
Παράρτημα 2: ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΉΡΙΑ.Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ, με τα εξής περιεχόμενα: Η ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΤΩΝ 7+1-ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΒΕΙΡΟΙ-ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΒΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ-ΤΑ ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Παράρτημα 3: ΦΑΙΔΡΟΣ, ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ.
 
Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα