Φαιά Ουσία
Φιολιτάκη Νεκταρία
Bookstars Εκδόσεις - Free Publishing


Αλλάζοντας πουκάμισο…

Άλλαξα, λες…
Δεν είμαι όπως ήμουν…άλλαξα…
Στ’ αλήθεια, πιστεύεις πως «αλλάζοντας πουκάμισο», δεν έχει μείνει μέσα σου τίποτα ίδιο;
Λένε πως, οι άνθρωποι αλλάζουν συνήθως, όταν βιώνουν δύσκολες και περί-πλοκες καταστάσεις… κι ίσως είναι αλήθεια.
Όμως κανείς δεν σου εγγυάται πως, αν η αλλαγή που συνέβη, έγινε προς το καλύτερο ή όχι. Ο λόγος που οδηγεί το άτομο, σε αυτή την «αναγκαστική» αλλαγή, έχει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα συμπεριφορά. Άλλωστε, οι αλ-λαγές που μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει, είναι αναρίθμητες και διαφορετικές για κάθε άνθρωπο.
Ξέρεις όμως ποιο είναι το θέμα με τις αλλαγές;
Ξέρεις που βρίσκεται η ουσία;
Οι αλλαγές που ένας άνθρωπος κάνει στην ζωή του, πρέπει να είναι συνειδητές αποφάσεις για να οδηγούν στην καλυτέρευση και στην βελτίωση της ζωής του. Αν οι αλλαγές γίνονται βεβιασμένα και αναγκαστικά, τότε ίσως αυτό φέρει α-ντίθετα αποτελέσματα από ότι θα περίμενε κανείς ακούγοντας τον όρο «αλ-λαγή».
Προσπάθησε γι’ αυτό, όσο μπορείς… όσο στο επιτρέπουν οι συνθήκες της ζωής σου. Προσπάθησε να κάνεις αλλαγές, όταν αποφασίσεις εσύ πως χρειά-ζονται.
Όλα τα άλλα γεγονότα που συμβαίνουν αναπάντεχα στη ζωή κάθε ανθρώπου απλά μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε πιο δυνατοί και να λειτουργούμε με περισσότερη ευσυνειδησία, καθώς και ορθότερη κρίση στην καθημερινότητα μας.
Γι’ αυτό σου λέω… μην αλλάζεις απλά πουκάμισο…
Μην αλλάζεις επιφανειακά…
Εντόπισε εκείνο το σημείο που χρήζει αλλαγής με σκοπό την βελτίωση των σχέσεων, της καθημερινότητας και γενικά της ζωής σου.
Όσο για τα απρόοπτα, δέξου ότι συμβαίνουν… κι όταν συμβούν, διαχειρίσου τα με τρόπο ωφέλιμο για σένα.
Μάθε να μετατρέπεις το αρνητικό σε θετικό.
Βρες την καλή πλευρά των πραγμάτων…
Μάθε να αλλάζεις, ότι σε ενοχλεί.
Μάθε να αλλάζεις ότι δεν σου αρέσει.
Μάθε να αλλάζεις, ότι δεν σε ικανοποιεί.
Μονάχα μην αλλάζεις πουκάμισο κάθε τόσο, έχοντας την ψευδαίσθηση πως πέτυχες να αλλάξεις με μια κίνηση τα πάντα.

Νέα έκδοση;

Είναι η νέα μόδα θα σκεφτείς…
Βλέπεις να συμβαίνει γύρω σου ολοένα και συχνότερα…
Ίσως, μάλιστα, κι εσύ να έχεις ξεκινήσει να ακολουθείς αυτή τη «μόδα» της σύγχρονης εποχής…
Θεραπεία της ψυχής… ή αλλιώς, ψυχοθεραπεία.
Από κάποιους θεωρείται ανώφελη, ενώ κάποιοι άλλοι την θεωρούν απαραί-τητη.
Φαντάζομαι πως ίσως κινεί την περιέργεια σου ο τρόπος με τον οποίο το πα-ρόν σου συνδέεται κι επηρεάζεται τόσο πολύ από το παρελθόν σου.
Αναρωτιέσαι ίσως, πως γίνεται να υπάρχουν απαντήσεις στα έως τώρα δυσεπί-λυτα προβλήματα σου… πως μια φευγαλέα ανάμνηση που ξεπηδά από την άκρη του μυαλού σου, μπορεί να σου δώσει την απάντηση που ψάχνεις…
Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να ξεκινήσουν το προσωπικό τους ταξίδι προς την θεραπεία της ψυχής τους μέσω της αυτό-εξερεύνησης , το κάνουν για τον ίδιο τους τον εαυτό! Δεν ψάχνουν απαντήσεις για να ρίξουν στους άλλους το βάρος των ευθυνών του παρελθόντος τους. Ψάχνουν απλά τον τρόπο που θα βελτιώσουν το παρόν τους, ανακαλύπτοντας την ρίζα των προβλημάτων τους, με σκοπό να την αναγνωρίσουν και να την διαγράψουν από τη λίστα ή να την μετατρέψουν σε κάτι θετικό.
Ίσως το έχεις προσέξει…ίσως και όχι…
Όμως, ξεκινούν την ψυχοθεραπεία γιατί απλά κάτι τους δυσκολεύει στο πα-ρόν, κάτι τους ενοχλεί. Χρειάζονται μια ριζική αλλαγή, που θα τους βοηθή-σει να αποκτήσουν μια θετικότερη στάση ζωής μέσα στην παρούσα καθημε-ρινότητα τους.
Οι άνθρωποι που αναζητούν απαντήσεις από το παρελθόν, ενδόμυχα ετοι-μάζονται να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή…ένα μεγάλο βήμα στη ζωή τους…
Ετοιμάζονται να σπάσουν τους άγραφους νόμους που μια ζωή τους ακολου-θούν πιστά, χωρίς παρέκκλιση.
Αναθεωρούν, ψάχνουν, αναγνωρίζουν μια δυσκολία και αναζητούν βοήθεια αν δεν καταφέρνουν μόνοι τους να εστιάσουν στη ρίζα του προβλήματος.
Στόχος του ταξιδιού, δεν είναι η ενοχοποίηση του παρελθόντος, αλλά η βα-θιά επιθυμία να γίνουν οι ταξιδιώτες ο κρίκος που θα σπάσει και θα αλλάξει τον ρου της δικής τους, προσωπικής ιστορίας.
Η νέα έκδοση που θα είναι πολύ καλύτερη από την παλιά.
Ο πραγματικός εαυτός που ανακαλύπτεις όταν ερευνάς τον εσωτερικό σου κόσμο, αυτός σε καθορίζει. Κι όχι όλα όσα σου είπαν να γίνεις.
Δεν έχει σημασία αν ένας άνθρωπος έχει υπέροχα ή άθλια βιώματα. Σημασία έχει να βιώνει ένα όμορφο παρόν και να είναι σε θέση να διαχειριστεί με ευε-λιξία, όποια δύσκολη κατάσταση παρουσιάζεται στην ζωή του.
Κάποιες μη διαχειρίσιμες καταστάσεις, που μας δυσκολεύουν ανεξήγητα, το πιθανότερο να έχουν την πηγή τους σε παρελθόντα βιώματα.
Κάνε έρευνα μέσα σου.
Προσπάθησε να αναγνωρίζεις τις καταστάσεις που σε δυσκολεύουν στο πα-ρόν.
Σύγκρινε τις μεταξύ τους.
Έχουν ομοιότητες;
Σε ποιο σημείο σε πιάνει άγχος, πανικός, ανασφάλεια, λύπη, δυσφορία;
Κι αν πιστεύεις πως δεν έχεις μέσα σου τη δύναμη για να ερευνήσεις μόνος σου τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής σου, τότε επισκέψου έναν από τους ει-δικούς που μπορούν να σε βοηθήσουν έμπρακτα να ξετυλίξεις το κουβάρι και να βρεις το κλειδί της προσωπικής σου ευτυχίας.
Για να ανακαλύψεις το υπέροχο εγώ σου και να γίνεις η νέα έκδοση που επι-θυμείς, είναι σχεδόν αναπόφευκτο το ταξίδι μέσα στο χρόνο…