Εγχειρίδιο Χαρτομαντείας - με την απλή τράπουλα
Κριός83
Bookstars Εκδόσεις - Free Publishing


ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Θέλετε να μάθετε την αρχαία τέχνη τις χαρτομαντείας; Εκτός από μια τράπουλα και ένα ήσυχο μέρος, αυτό που χρειάζεστε περισσότερο από όλα είναι μια ερώτηση. Μια ερώτηση όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη, ώστε η απάντηση να είναι και αυτή όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη!
Σχετικά με την ίδια την τράπουλα, κάθε τράπουλα έχει τα δυνατά τις στοιχεία. Οι απλές τράπουλες είναι ιδιαίτερα ακριβείς στους χρησμούς που δίνουν. Αποκαλύπτουν τα γεγονότα όπως ακριβώς είναι, παρέχοντας και πληροφορίες σχετικά με το παρασκήνιο της υπόθεσης που μας ενδιαφέρει. Εάν θέλετε να έχετε τα γεγονότα όπως είναι, να μάθετε την ουσία, η απλή τράπουλα παιχνιδιού είναι η καλύτερη επιλογή.
Στην πράξη, οι περισσότεροι χαρτομάντεις χρησιμοποιούν διαφορετικές τράπουλες, τόσο πιο εσωτερικές, όπως η τράπουλα Ταρό, όσο και πιο άμεσες, όπως οι τράπουλες Lenormand ή Deste.
Οι απλές τράπουλες παιχνιδιού ενδείκνυνται για συγκεκριμένες ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα. Επιπλέον έχουν χαμηλό κόστος και δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει έστω μία απλή τράπουλα παιχνιδιού. Αυτό τις κάνει πολύ προσιτές και ουσιαστικά μπορείτε να έχετε πάντα και παντού μαζί σας την τράπουλά σας και να την χρησιμοποιήσετε όποτε έχετε ανάγκη τη συμβουλή της.
Οι ερμηνείες σε αυτό το βιβλίο βασίζονται σε παραδοσιακές ερμηνείες, προσωπική εμπειρία και ιστορικές συνδέσεις με την τράπουλα Ταρό. Εάν έχετε ήδη διαβάσει άλλα βιβλία σχετικά με το θέμα, σχεδόν σίγουρα θα παρατηρήσετε διαφορές στην ερμηνεία
ορισμένων χαρτιών και θα πρέπει να αποφασίσετε οι ίδιοι ποια ερμηνεία σας ταιριάζει.
Κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτήν την απόφαση, παρά μόνο εσείς. Μία συμβουλή: Ακολουθήστε το ένστικτό σας, διαφορετικά αυτό θα επαναστατεί κάθε φορά που επιλέγετε μια φαινομενικά πιο σωστή ερμηνεία, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται πραγματικά στα συναισθήματά σας. Είναι θέμα ενστίκτου, το ίδιο συμβαίνει και με τα αρώματα: Ένα άρωμα είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει. Ορισμένοι προτιμούν τις βαριές μυρωδιές, άλλοι τις πιο απαλές. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τράπουλες: Μιλούν σε εμάς και σε κανέναν άλλον, στον καθένα ξεχωριστά, οπότε πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και το ένστικτό σας.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δύο διαφορετικοί χαρτομάντεις θα καταλήξουν στα ίδια συμπεράσματα όταν βλέπουν τα ίδια χαρτιά. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Για να καταλήξουν στην ίδια ερμηνεία, πιθανότατα θα είχαν τραβήξει διαφορετικά χαρτιά, δεδομένου ότι το ασυνείδητο κάθε ατόμου έχει τη δική του γλώσσα και, κατά την ανάγνωση χαρτιών, συνδέεται με την επιλεγμένη τράπουλα για να πει την ιστορία. Αυτό που χρειάζεστε είναι συναίσθημα και διαίσθηση, μαζί με γνώση και αρκετή δόση περιέργειας.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ
Πριν στρώσετε τα χαρτιά, πρέπει φυσικά να τα ανακατέψετε. Το πώς ανακατεύετε, πόσο συχνά και αν κόβετε ή όχι δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι ότι τα χαρτιά δεν είναι πλέον ακριβώς όπως ήταν πριν.
Απλώνετε τα χαρτιά με το αριστερό σας χέρι, γιατί αυτό συνδέεται με την καρδιά και, ως γνωστόν, μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει καθαρά. Τα χαρτιά μοιράζονται από αριστερά προς τα δεξιά, ακριβώς τους διαβάζουμε ένα βιβλίο, και τα ανοίγουμε ώστε να τα βλέπουμε εμείς οι ίδιοι, δεν τα ανοίγουμε για να τα βλέπει κάποιος απέναντι σας.
Υπάρχουν δύο βασικά δομικά στοιχεία για την εξαγωγή πληροφοριών από τα χαρτιά: η ερώτηση και η μέθοδος τοποθέτησης τους.
Ας μιλήσουμε πρώτα για την ερώτηση. Πάντα τονίζουμε: Μια ξεκάθαρη και συγκεκριμένη ερώτηση σας γλιτώνει από πολλά μπερδέματα! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις ερωτήσεις σας, ειδικά εάν αγγίζουν πραγματικά την ουσία του θέματος. Αντί για «Θα επιστρέψει;», το πραγματικό ερώτημα ίσως είναι: «Πώς μπορώ να ξεπεράσω τον φόβο μου για να φτιάξω τη ζωή μου;».
Συγκεντρωθείτε καθώς διατυπώνετε τις ερωτήσεις σας και αφιερώστε χρόνο. Να είστε γενναίοι και να αντιμετωπίσετε τα αληθινά σας συναισθήματα. Πάρτε τον χρόνο σας, μελετήστε τις ερωτήσεις σας προτού πιάσετε την τράπουλα.
Μία καλή μέθοδος είναι η εξής: Επιλέξτε μια ημέρα της εβδομάδας που θα ρωτάτε τα χαρτιά, για παράδειγμα την Κυριακή. Τις υπόλοιπες ημέρες
σημειώνετε τις ερωτήσεις σας και τον ελεύθερο χρόνο διαβάστε ξανά τις ερωτήσεις.
Την Κυριακή μπορείτε να συμβουλευτείτε τα χαρτιά με την ησυχία σας μαζί με ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Κάντε την όλη διαδικασία ένα μικρό τελετουργικό, το καφεδάκι σας με παρέα την τράπουλά σας. Με τον τρόπο αυτό θα φύγει η πίεση από πάνω σας και δεν θα ρωτάτε συνεχώς τα χαρτιά για κάθε τι.
Όταν λέτε τα χαρτιά, μην διατυπώνετε αρνητικές ερωτήσεις, όπως π.χ.: «Δεν μπορώ να αποφύγω αυτή την μετεκπαίδευση;» Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μπερδευτείτε. Να κάνετε πάντα σαφείς, απλές ερωτήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε η επιθυμητή απάντηση να είναι καταφατική.
Αντί για: «Θα με απορρίψει;», ρωτήστε: «Θα με προσλάβει;» Εάν η ερώτηση ήταν «Θα με απορρίψει;» και μετά εμφανίζονταν θετικά φύλλα, θα ξεκινούσατε αυτόματα να σκέφτεστε, εάν αυτά τα χαρτιά είναι θετικά για εσάς (που έχετε την επιθυμία να σας προσλάβουν) ή αν είναι θετικά για την απόρριψη και συνεπώς αρνητικά για εσάς. Αυτό δεν συμβαίνει με μία θετική ερώτηση.
Ερχόμαστε τώρα στο δεύτερο βασικό στοιχείο, που είναι η μέθοδος τοποθέτησης των χαρτιών, και αυτό μας φέρνει στους τρόπους ριξίματος. Όπως και με τις ερωτήσεις, το ίδιο ισχύει και για τους τρόπους ριξίματος: να είναι απλοί και σαφής. Το να έχετε πολλά χαρτιά στο τραπέζι δεν ισοδυναμεί με ακριβείς προβλέψεις, ούτε η χρήση περισσότερων χαρτιών σας κάνει καλύτερο χαρτομάντη.
Μπορείτε να κάνετε την ίδια πρόβλεψη είτε με τρία χαρτιά, είτε και με τα 32 που έχει η τράπουλα. Σημασία έχει η ερμηνεία, όχι ο αριθμός των χαρτιών.
Σημαντικότερο από όλα, είναι να νιώθετε ευχάριστα και άνετα όταν ρωτάτε τα χαρτιά. Ξεκινήστε με λίγα φύλλα και με συγκεκριμένες ερωτήσεις.
Οι περισσότεροι άνθρωποι συμβουλεύονται τα χαρτιά επειδή βρίσκονται σε μία κατάσταση σύγχυσης. Θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις, θέλουν τα χαρτιά να τους δείξουν τι είναι σημαντικό και πώς πρέπει να προχωρήσουν.
Εξετάστε, εάν στα χαρτιά που ανοίγετε, εμφανίζεται κάποιο φύλλο, το οποίο είναι σχετικό με την ερώτηση. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι και σημαίνει ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο. Ωστόσο, ορισμένες φορές τα χαρτιά «μιλούν» για ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, για κάτι που δεν ρωτήσατε καν.
Πολλοί τότε πιστεύουν ότι έχουν κάνει κάτι λάθος. Αντίθετα: Ορισμένες φορές τα χαρτιά δίνουν δικές τους συμβουλές και φέρνουν στο προσκήνιο θέματα που καταπιέζουμε, δεν δίνουμε αρκετή σημασία ή έχουμε ξεχάσει.
Σε αυτό το σημείο, τίθεται το ερώτημα εάν ορισμένα φύλλα μπορούν να αναφέρονται σε δύο θέματα ταυτόχρονα. Ας υποθέσουμε ότι ρωτήσατε τα χαρτιά για τα αισθηματικά και την καριέρα σας και στο ρίξιμο τα αντίστοιχα θεματικά χαρτιά* (8 κούπα και άσσος καρό) δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους, επομένως μοιράζονται διπλανά χαρτιά. Αυτά τα χαρτιά μπορούν πραγματικά να δώσουν σημαντικές πληροφορίες τόσο για τα αισθηματικά όσο και για την καριέρα σας.