Περιγραφή

Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες στην Ελλάδα ριχτόμαστε στο στίβο της ζωής με αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το αύριο, νιώθουμε ότι μπροστά μας έχουμε έναν αγώνα δρόμου μετ' εμποδίων.

"Είναι μοιραίο να ζούμε έτσι, χειρότερα απ' τους γονείς μας;" "Θα μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα; Και πώς θα γίνει αυτό;" "Κάτι πρέπει να γίνει για τη σημερινή κατάσταση - αλλά τι;"

Σε αυτά και άλλα ερωτηματικά και ανησυχίες μας από πολλές μεριές παίρνουμε λίγο-πολύ την ίδια απάντηση: Το σύστημα που ζούμε δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά, μόνο μερικά πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, χωρίς να φύγουμε από το πλαίσιό του.
Είναι όντως έτσι;

Η Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση το 1917 στη Ρωσία απέδειξε στον 20ό αιώνα ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
Πολλοί θα πουν πως αυτά αφορούν μια απαρχαιωμένη ρομαντική άποψη, ότι αφορούν μια παλαιότερη εποχή.

Η παρούσα έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ, σε συνέχεια των τριών προηγούμενων εκδόσεων με τίτλο Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό, φιλοδοξεί να δώσει πρώτες απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτηματικά των νέων. Απαντήσεις που φωτίζουν το δρόμο που ταιριάζει στη νεολαία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων: Το δρόμο της σύγκρουσης με τους εκμεταλλευτές, που οδηγεί έξω από το βάλτο του καπιταλισμού. Το δρόμο που οδηγεί στο ξέφωτο του νέου κόσμου που έχουμε ανάγκη, χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό!

Σχόλια


Δείτε κι αυτά