Περιγραφή

Σας αρέσει να διαβάζετε ιστορίες;...
Μήπως είστε και οι ίδιοι «δημιουργοί»;...
Μη βιαστείτε ν' απαντήσετε «όχι»!
Οι σχολικές τάξεις έχουν αποδειχτεί πολύτιμα εργαστήρια παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου. Σε μερικές από αυτές, οι μαθητές γίνονται οι ίδιοι συλλογικοί «δημιουργοί», ενώ σε άλλες προμηθεύουν την «έμπνευση» ή το υλικό για τη γέννηση κάποιων ιστοριών που θα πάρουν αργότερα την τελική τους μορφή. Γιατί οι τάξεις, σαν φιλόξενα κουκούλια, μπορούν να βοηθήσουν μικρές κάμπιες να μεταμορφωθούν σε πολύχρωμες πεταλούδες.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα καράβι που μεταφέρει τέσσερα ζευγάρια τέτοιων ιστοριών. Κάθε μία από τις οχτώ κουβαλάει μαζί της λόγια της τάξης... Από εκείνα τα μαγικά λόγια που δεν τα πιάνει τόσο τ' αφτί σου και που το μυαλό σου δεν αντιλαμβάνεται αμέσως τη σημασία τους. Είναι όμως λόγια που κρύβουν μυστικά. Γιατί μία σχολική τάξη είναι πάντα γεμάτη μυστικά που επιθυμούν να βγούνε στο φως και δεν έχουν πολύ χρόνο για να το πετύχουν, αφού τα μυστικά αυτά κρατάνε μόνο μία σχολική χρονιά!
Πριν πετάξουν και χαθούν για πάντα, καταφέραμε να φυλάξουμε ένα μικρό δείγμα, προσφέροντάς τους το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Είναι ταυτόχρονα το σπίτι τους και το μεταφορικό μέσο για το ταξίδι τους στον κόσμο. Και αυτές που θα διαβάσετε είναι οι ιστορίες τους...

Σχόλια


Δείτε κι αυτά