Περιγραφή

Η "μικρο-έκδοση" αυτή μεταπλάθει, τον ψηφιακό κόσμο της πολιτικής σε έντυπο. Περιλαμβάνει επιλεγμένα tweets των τελευταίων δυόμισι χρόνων - από την εκβιασμένη προκήρυξη των εκλογών του 2015 και την είσοδο του Γιώργου Κουμουτσάκου στη Βουλή, μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για κείμενα 140 χαρακτήρων που γεννήθηκαν με αφορμή συγκεκριμένα γεγονότα αλλά σήμερα στέκουν αυτόνομα, εκφράζοντας τη συνολικότερη αντίληψη του Γιώργου Κουμουτσάκου για την πολιτική.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας:
"Το Twitter είναι μέσο προκλητικό.
Πάντα ανοικτό. Διαθέσιμο. Σε εσένα αλλά και σε όλους. Προσφέρει την ευκαιρία της πρόκλησης την ίδια στιγμή που παρέχει και την παγίδα της.
Όσοι "tweet-άρουμε" πολιτική και πολιτικά έχουμε έρθει αντιμέτωποι και με "επιβραβεύσεις" και με "επιτιμήσεις". Αντιμέτωποι και με τα λάθη μας, με τον παρορμητισμό και τη βιασύνη μας.
Η ψηφιακή "δημόσια σφαίρα" μπορεί να αναδείξει έναν πολιτικό. Μπορεί όμως, και να τον τραυματίσει. Ενίοτε θανάσιμα.
Ένα tweet φαινομενικά συνοδεύεται από ευκολία. Η πολιτική όμως, οφείλει να μην είναι παρορμητική και επιφανειακή. Η επιλογή της "ανάρτησης" οφείλει να είναι βασανιστική.
Τα tweets που έχουν επιλεγεί γράφτηκαν με οδηγό αυτές τις σκέψεις.
Κάθε ένα από αυτά είναι μια σφραγίδα. Στον κωδικοποιημένο του λόγο αποτυπώνεται επιγραμματικά η πολιτική μου φιλοσοφία. Η αντίληψή μου για τη Δημοκρατία. Τις προϋποθέσεις της συνύπαρξης. Την πορεία της χώρας. Τις εξωτερικές της σχέσεις. Τη θέση της στον κόσμο. Τη σχέση της με τη σύγχρονη ιστορία.
Είμαστε ο λόγος μας.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε και τα tweets μας".

Σχόλια


Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα