Περιγραφή

Στις 15 Αυγούστουτου 2014 ξεκινήσαμε να γράφουμε δύο σκέψεις, δυο τρία γεγονότα από η σύντομη ζωή του Πάνου..., η προσπάθεια έμεινε στην αρχή, ούτε καν έφτασε στη μέση καθώς τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις δεν μας άφηναν να προχωρήσουμε.
Λίγο καιρό αργότερα, εντελώς τυχαία, αλλά λες και είχε μπει κρυφά σε κάποια συνομιλία με τον ψυχολόγο μου, με πήρετηλέφωνο ο Νίκος. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το βιβλίο που αφηγείται τους 27 μήνες που έζησε το αστέρι μας την άσχημη αυτή περιπέτεια. Γιατί; θα μας ρωτήσετε!
Τι ιδιαίτερο έχει ο Πάνος και γράφετε για τηζωή του; Για την περιπέτειά του; Για το θάνατό του;
Σκεφτείτε λοιπόν στο πρόσωπο του γιου μας, τόσα παιδιά που καθημερινά δίνουν τη δικήτους μάχη, με μικρές παραλλαγές, στο πρόσωπο το δικό μου και του Κώστα τόσους και τόσους γονείς, στο πρόσωπο των παιδιών και παππούδων, τα πρόσωπα συγγενών. Έτυχε και βρήκαμε έναν άνθρωπο που άκουσε την ιστορία μας, μας ρώτησε, μας ένοιωσε και τώρα παρουσιάζεται μπροστά σας.
Το τι θα κερδίσει ο καθένας που θα διαβάσει την ιστορία του Πάνου, εξαρτάται από το κεφάλαιο που θα τον αγγίξει. Τα μηνύματα είναι πολλά.
Από τον Απρίλη του 2012 που αρρώστησε το παιδί μας ακόμη και ως σήμερα που γράφουμε αυτά τα λόγια, ακούμε ιστορίες παρόμοιες με του Πάνου, βεβαίως όμως υπάρχουν και παιδιά που πάνε καλά και υπάρχει ίαση.
Νιώθουμε πως όλο αυτό το οφείλαμε στο μικρό μας γιο, που ήρθε στη ζωή και δεν τον πήραμε αγκαλιά αλλά έφυγε μέσα σε αυτή και μας άλλαξε ως ανθρώπους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Παργινό και στην Ευγενία Κάππου πουέδωσαν μορφή στην ιστορία του Πάνου μας.


Ο ΦΑΡΟΣ ΖΩΗΣ είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στηρίζει οικογένειες όταν η σοβαρή ασθένεια από την οποία νοσεί το παιδί τους δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας.
Σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνει ενισχύει την Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών "Όραμα Ελπίδας".

Σχόλια


Δείτε κι αυτά