Περιγραφή

Ηθοποιός του Χόλιγουντ με χαρακτηριστικούς ρόλους δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς και καταξιωμένους σκηνοθέτες, ο Ρίτσαρντ Ρομάνους έχει ξεπεράσει το στάδιο του λάτρη της Ελλάδας, αφού αποφάσισε να αφήσει το Λος Άντζελες και να ζήσει μόνιμα στη Σκιάθο.

Ως συγγραφέας πλέον επανέρχεται και μας διηγείται μικρές ιστορίες από το νησί που αγάπησε. Καθημερινά επεισόδια, με το βλέμμα ενός Αμερικανού που, ζώντας πια δέκα χρόνια με τους Σκιαθίτες, επιχειρεί να διεισδύσει στην ψυχή τους. Ιστορίες ανθρώπινες, άλλοτε κωμικές άλλοτε τραγικές, από έναν μικρό τόπο, που όμως θα μπορούσαν να συμβούν παντού και που περικλείουν μέσα τους την ουσία της ζωής.

Σαν μικρά σκετσάκια, οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις σκιαγραφούνται με τρυφερότητα. Ο συγγραφέας με τη ματιά του ανθρώπου που ξέρει από σενάρια, "ψαρεύει" στοιχεία αόρατα στα μάτια των πολλών και αφήνει τους ανθρώπους να μιλήσουν από μόνοι τους.

"Αν ξέρεις πού πηγαίνεις, τα υπόλοιπα είναι εύκολα" του εκμυστηρεύτηκε ένας από τους κατοίκους του νησιού. Κι αυτό βρίσκει ο συγγραφέας πως είναι η αλυσίδα της ζωής.

Σχόλια