Περιγραφή

Στο βιβλιαράκι αυτό, καταπιάνομαι με ένα θέμα, που εύκολα κανείς, θα το θεωρούσε τετριμμένο, και ίσως ανάξιο λόγου, ν’ ασχοληθεί ιδιαιτέρως, δεδομένου ότι, η προχειρότης με την οποίαν αντιμετωπίζεται απ’ τον πολύ κόσμο, είναι γνωστή.
Αυτή η αντιμετώπιση, έχει οδηγήσει σε παρερμηνείες καταστάσεων και κοινωνικών σχέσεων, και έχει προκαλέσει, από παρεξηγήσεις και φιλονικίες μέχρι και εγκλήματα.
Εδώ σεμνύνομαι να πιστεύω, ότι ετοποθέτησα στη σωστή θέση, την έννοια και την κατάσταση του έρωτος, πράγμα που, αν μη τι άλλο, ξεκαθαρίζει εσφαλμένες εντυπώσεις και απόψεις, και πολύ πιθανόν, δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας περισσότερον ορθής κριτικής, και ακόμη, πολύ πιθανόν, να συντελέσει στη θεραπεία, ή τουλάχιστον, στην καλύτερη αντιμετώπιση, πολλών κοινωνικών καταστάσεων.
Στο σημείο αυτό, δια πολλοστή φορά θα υπενθυμίσω, ότι εκθέτω καθαρώς τας απόψεις, τα συμπεράσματα και την εμπειρία που έχω συγκεντρώσει στη ζωή μου, απ’ την έρευνα, τη μελέτη και τις γνώσεις που έχω αποταμιεύσει, καθώς και την αυτόματη επεξεργασία όλων αυτών, απ’ τη νοητική μου υπόσταση. Από παιδικής ηλικίας είχα την έμφυτη συνήθεια, να σκέπτομαι, να ταξινομώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, και να φιλοσοφώ για την αναζήτηση της αλήθειας, σε όλο το επιστητό.

Σχόλια


Δείτε κι αυτά