Περιγραφή

Ο Κωστής είναι 14 ετών και πάει γυμνάσιο. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του εξήντα στην Ελλάδα. Η ζωή του κυλάει ευχάριστα. Σχολείο, αγγλικά, μπάλα, φίλοι, φίλες, ροκ μουσική, Μπήτλς και Ρόλλινγκ Στόουνς.
Ξαφνικά ο πατέρας του αποφασίζει, ότι πρέπει τις Κυριακές να βοηθάει στο μαγαζί του σαν γκαρσόνι. Στην αρχή αντιδρά, αλλά αναγκάζεται να πάει. Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια προσαρμόζεται στο κυριακάτικο περιβάλλον. Νέες εμπειρίες, τύποι περίεργοι, η ζωή με το κουτάλι, μια κοινωνία όπως δεν την είχε φανταστεί. Ο Κωστής μεγαλώνει, ζει τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα της εποχής και φτάνει στη δικτατορία.
Η αφήγηση συνεχίζεται μέχρι να γίνει φοιτητής, να πάει φαντάρος και να απολυθεί.
Φροντιστήρια, πανεπιστήμιο, φοιτητικές εξεγέρσεις, μεταπολίτευση, μακαρονάδικα, ξενυχτάδικα, στρατός, εμπειρίες που αποτυπώνονται δυνατά και κρίνονται εκ των υστέρων σαν μοναδικές γι' αυτόν. Ένας αγώνας ανελέητος με ελπίδα αλλά και ζημιές, καταστροφές και πολλά απρόοπτα. Ένα παιδί που μεγαλώνει, σ' ένα κόσμο που αλλάζει γρήγορα. Νοσταλγία για τις αγάπες τις παλιές, πόθος για τη ζωή που έρχεται. Τι μένει στο τέλος;
Είναι το άρωμα της ζωής, μια ψιλοπασπαλισμένη σκόνη που πέφτει στα πρόσωπα, στα πράγματα, στα γεγονότα.

Σχόλια


Δείτε κι αυτά