Περιγραφή

Το βιβλίο, του αθλητικού συντάκτη Δημήτρη Δραγάτη, παρουσιάζει την ομάδα "Ρόδος" που έγραψε τη δική της ιστορία στα... σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου το διάστημα από το 1978 έως και το 1983. Τέσσερα χρόνια (με ένα μικρό διάλλειμα στην Β’ Εθνική) στην κατηγορία των... μεγάλων της χώρας μας, γεμάτα συγκινήσεις, επιτυχίες, καλές αλλά και κακές στιγμές. Αναλυτικά οι 136 αγώνες της Α’ Εθνικής, τα στατιστικά στοιχεία όλων των παικτών, ιστορίες της εποχής εκείνης, σκιαγράφηση των μεγάλων προσωπικοτήτων του συλλόγου και πολλά άλλα.

"Η ημέρα του αγώνα ήταν μια μεγάλη γιορτή. Τελετουργικό ολόκληρο. Από το πρωί, ο κόσμος που ξυπνούσε, έκανε την βόλτα του στην πόλη και συζητούσε αποκλειστικά και μόνο για το παιχνίδι. Αρκετοί πήγαιναν στο γήπεδο ώρες πριν την έναρξη... Έπαιρναν και το φαγητό μαζί τους... Άλλοι ξεκινούσαν από τα χωριά τους νωρίς το πρωί..."
Και όμως, αυτό δεν συνέβαινε στους δρόμους γύρω από την Τούμπα αλλά ούτε και στο "λιμάνι". Ούτε καν στα στενοσόκακα της Λεωφόρου. Όσο και αν σε κάποιους από εσάς φαίνεται παράξενο, αυτό συνέβαινε σε τουριστικό νησάκι του ανατολικού Αιγαίου. Τη Ρόδο μας.
Η ομάδα της Ρόδου ήταν λατρεία, ήταν η επίσημη αγαπημένη χιλιάδων οπαδών της πόλης, των χωριών αλλά και όλων των νησιών της Δωδεκανήσου. Οι προσδοκίες περίπου μιας δεκαετίας από την ίδρυση του συλλόγου και οι ευχές όλων των φιλάθλων, είχαν επιτέλους ευοδωθεί!
Αυτό ήταν λοιπόν, το υπέροχο ταξίδι των "ελαφιών" στην κατηγορία των "μεγάλων" της χώρας μας. Και που ξέρετε, ίσως και να επαναληφθεί…

Σχόλια


Δείτε κι αυτά