Περιγραφή

Μετά το "1943-44 Συμμαχική Στρατιωτική Αποστολή και Εθνική Αντίσταση" ο Πάνος Καρασούλης "επανέρχεται" με καινούργιες πολύτιμες αναμνήσεις από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι και πρόσφατα. "Ημερολόγια ασυρμάτου" ο τίτλος του βιβλίου, με μνήμες ιστορίας και μνήμες ζωής. Μνήμες αποτυπωμένες με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και υπό τύπον ημερολογίου από τον Πάνο Καρασούλη και που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Οι αναμνήσεις του συγγραφέα ξεκινούν από την εποχή που ήταν μικρό παιδί και συνεχίζονται και τα χρόνια που ακολούθησαν... Μια ζωή που κυλά σα μυθιστόρημα μόνο που τέτοιο δεν είναι, αφού ο Καρασούλης έζησε σε δύσκολες εποχές και βίωσε δίσεκτες καταστάσεις. Μέσα από τα ημερολόγιά του παρελαύνουν γεγονότα και συμβάντα που σημάδεψαν τον τόπο ανεξίτηλα.

Ο εμβληματικός παππούς ο "Δυναμίτης", η ζωή στον Κάμπο κάποιες άλλες εποχές, σχολικές αναμνήσεις, φοιτητικά χρόνια, η πείνα της Κατοχής, η απόδραση στη Μέση Ανατολή, η επέτειος της απελευθέρωσης από τους Γερμανούς, τα πέτρινα μεταπολεμικά χρόνια, τα θαλασσινά ταξίδια του, η μετάβασή του και τα χρόνια που έμεινε στις ΗΠΑ, η επιστροφή στη Χίο και το "Ράδιο Καρασούλης", η Χούντα, η Μεταπολίτευση, η ανέγερση του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης...

Σχόλια


Δείτε κι αυτά