Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό περιέχει διάφορες ανεξάρτητες -μεταξύ τους- ιστορίες, που έζησα ο ίδιος ή μου τις διηγήθηκαν άλλοι. Τις πιο πολλές τις έζησα ο ίδιος και συνθέτουν οδοιπορικά ειρήνης ή πολέμου, σε ιστορικές καθοριστικές στιγμές, όμως και σε στιγμές που μπορούν να χαρακτηρισθούν σα νηφάλιες, καθώς διαβαίνει η ζωή της χώρας στον ατέλειωτο, όπως πιστεύουμε, δρόμο της. Υπάρχει όμως μια εξαίρεση. Την εξαίρεση αποτελεί το πρώτο διήγημα που αναφέρεται σα θρύλος.
Ο θρύλος αυτός εκπροσωπεί μια πραγματικότητα για δύο άτομα -κατά κύριο λόγο- και μπορεί να υποστηριχθεί ότι αποτελεί την ουσία του βιβλίου μου και το σωστό ξεκίνημά του.
Όλο το βιβλίο περιέχει διηγήματα που γράφτηκαν με αφοσίωση και αγάπη, χωρίς να αποβλέπω πουθενά αλλού, παρά στην εξωτερίκευση και περιγραφή γεγονότων, που συνέθεσαν άνθρωποι και φύση, σε ζεστή συμπαράταξη μεταξύ τους.
Παραφωνία ίσως να νομισθεί ότι αποτελούν τρεις ομιλίες που περιέχει το βιβλίο, τρεις ομιλίες που έπρεπε να τις περιλάβω όχι για διάνθισμα, αφού τέτοιο διάνθισμα δεν χρειαζόταν, αλλά για να τονισθεί και από δω (από το βιβλίο μου) η ανάγκη της συνεργασίας στην επιδίωξη του ωραίου και αληθινού που είναι στενοί, ατσάλινοι και ακατάλυτοι στυλοβάτες της ιστορίας και της ζωής της πατρίδας μας.

Σχόλια


Δείτε κι αυτά