Περιγραφή

Το θέμα της σεξουαλική εκπαίδευσης μπορεί να φαντάζει εκφοβιστικό για τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς ενός παιδιού ή εφήβου με νοητική ή αναπτυξιακή διαταραχή. Έτσι μπορεί κανείς να βρεθεί παντελώς απροετοίμαστος προκειμένου να χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα.
Το παρόν Εγχειρίδιο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε άτομα με νοητική ή αναπτυξιακή διαταραχή κατά την εξερεύνηση του εαυτού και της σεξουαλικότητάς τους. Ο συγγραφέας ευελπιστεί ότι, με τη χρήση αυτών των πηγών οι γονείς, και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε παιδί/έφηβος μέλος της οικογενείας, θα αποκτήσει μια βαθύτερη εκτίμηση απέναντι στον εαυτό του και στους άλλους, και στο ότι όταν το άτομο με νοητική ή αναπτυξιακή διαταραχή πλησιάζει στην ενηλικίωση, θα είναι καλύτερα προετοιμασμένο να ζήσει και να συμμετάσχει στην κοινότητά του, με την όσο το δυνατόν περισσότερη ανεξαρτησία και ασφάλεια.

Παρότι ο συγκεκριμένος Διδακτικός Οδηγός σχεδιάστηκε για να απευθυνθεί σε ένα ευρύ φάσμα ειδικών που ασχολούνται με τα παιδιά με νοητική ή αναπτυξιακή διαταραχή, εσείς (οι γονείς) είστε που ξέρετε καλύτερα απ’ όλους το παιδί σας. Παρακαλείστε κατά συνέπεια να μιλήσετε με τους φροντιστές και τους εκπαιδευτικούς του και να χρησιμοποιήσετε τη διακριτικότητά σας, προκειμένου να αποφανθείτε και να αποφασίσετε από κοινού για το τι είναι πιο κατάλληλο να διδαχτεί σε σχέση με την ηλικία και το επίπεδο ωριμότητας του γιου ή της κόρης σας.

Σχόλια