Περιγραφή

Ο μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στη γη! Τα τριαντάφυλλό του μαραίνεται και η ισορροπία του κόσμου κινδυνεύει. Ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη του, επιδρά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ήρωες του Καζαντζάκη δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και φεύγουν απ’ τα βιβλία τους για να βοηθήσουν. Η περιπέτειά τους μεγάλη, καθώς θα χρειαστεί να ανέβουν στις βουνοκορφές της Κρήτης, να προσπεράσουν τα εμπόδια, να βγουν με την "Οδύσεια" στη μεγάλη θάλασσα.
Την ίδια στιγμή δυο φίλοι, αναζητώντας την προσωπική τους αλήθεια, αποφάσισαν να ενσαρκώσουν ρόλους μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι. Ο ένας υποδύεται ήρωες του Καζαντζάκη και ο άλλος του Εξυπερύ. Έρχονται στο φως παιδικά βιώματα, συναισθήματα, προκαταλήψεις, στερεότυπα και συμπεριφορές που προβληματίζουν. Η προσπάθειά τους περνάει μέσα από το δρόμο της αναζήτησης!
Δύο εμπνευσμένοι και πρωτότυποι μύθοι συνενώνουν τις παράλληλες ιστορίες που, σαν γέφυρες, συνδέονται στενά μεταξύ τους.


Το βιβλίο "Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης", παρουσιάστηκε από τις Επιτροπές της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) στα Χανιά και το Ηράκλειο, από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, τις διευθύνσεις Π.Ε και Δ.Ε. στο Νομό Χανίων. Το βιβλίο δραματοποιήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε νηπιαγωγεία, σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, στην Αθήνα και αλλού. Αξιοποιήθηκε από ψυχολόγους και ψυχοδραματιστές σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. Εντάχθηκε σε βιωματικά σεμινάρια και σε επιμορφωτικές δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς από τις Διευθύνσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Σχόλια


Δείτε κι αυτά
Red X

Red X

Γκιωνάκη Πωλύνα