Η Επιτυχία Είναι στη Φύση σου!
Φιολιτάκη Νεκταρία
Bookstars Εκδόσεις - Free Publishing


Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Και ο καθένας από εμάς θέλει να δει τον κόσμο γύρω του να αλλάζει προς το καλύτερο.
Ποιος είναι αυτός που θα ορίσει τα «ξεχωριστά πράγματα»;
Ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει τα «μεγάλα επιτεύγματα»;
Ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει για την σημαντικότητα των ονείρων σου;
ΕΣΥ!!!
Μόνο ΕΣΥ μπορείς να ορίσεις τι είναι για σένα αυτά τα «ξεχωριστά πράγματα».
Μόνο ΕΣΥ μπορείς να καθορίσεις τι θεωρείς «μεγάλα επιτεύγματα».
Μόνο ΕΣΥ μπορείς να αποφασίσεις για την σημαντικότητα και την αξία των ονείρων σου!
Για να είναι κανείς ξεχωριστός, πρέπει να είναι ο εαυτός του και να στηρίζει με σθένος το όραμα του για ένα καλύτερο αύριο με όποιον τρόπο ο ίδιος θεωρεί πως θα συμβάλλει για αυτό τον σκοπό.
Στις μέρες μας, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει μεγάλο κομμάτι από τον εαυτό τους. Έχουν παραμερίσει τις πραγματικές τους ανάγκες κι έχουν ξεχάσει τις αληθινές τους επιθυμίες. Συνήθισαν να δρουν όπως ορίζει η κοινή γνώμη και να ταυτίζουν τα όνειρα τους με τα όνειρα των άλλων γύρω τους. Αποκτούν συνήθειες που δεν τους ταιριάζουν και υιοθετούν συμπεριφορές επιβαλλόμενες, τις περισσότερες φορές, έμμεσα από το κοινωνικό περιβάλλον. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες συνθήκες ζωής, κρατούν τους ανθρώπους «δέσμιους» της ελευθερίας τους, γεμάτους ανεκπλήρωτους στόχους και ξεχασμένα όνειρα.
Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις, αποσπούν τον άνθρωπο από τον ίδιο του τον εαυτό. Η κριτική ικανότητα ελαχιστοποιείται, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιείται η τάση να κάνουμε ότι και οι άλλοι γύρω μας. Εκείνοι όμως που θέλουν πραγματικά να κάνουν την διαφορά και να δουν τον κόσμο να αλλάζει έχοντας προσθέσει και το δικό τους λιθαράκι σ’ αυτή την προσπάθεια, φροντίζουν να στέκονται ανεπηρέαστοι μπροστά σε ότι τους επιβάλλεται με το πέρασμα του χρόνου. Είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν πάντα ένα βήμα μπροστά, χαράζοντας την δική τους αυθεντική και μοναδική πορεία μέσα στην ζωή.
Είσαι κι εσύ από αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο;
Τότε ξεκίνα από εσένα.
Γιατί για να αλλάξεις τον κόσμο, πρώτα πρέπει να αλλάξεις τον εαυτό σου. Και μόνο τότε θα δεις τον κόσμο να αλλάζει!
Οι αλλαγές ξεκινούν από μέσα μας. Η εσωτερική αλλαγή είναι το πρώτο, βασικό και καθοριστικό βήμα στην πορεία της εξέλιξης, της ανάπτυξης, της επιτυχίας, της ολοκλήρωσης και τελικά της ευτυχίας. Η εξερεύνηση του εαυτού μας και η ανακάλυψη των δυνατοτήτων μας, μας οδηγούν στην συνεχή βελτίωση των ικανοτήτων μας καιστην εξωτερίκευση της ολοένα και καλύτερης εκδοχής του εαυτού μας.
Όλα ξεκινούν από μια μικρή σπίθα, από ένα καλά φυλαγμένο όνειρο, μια ανεκπλήρωτη επιθυμία ή ένα ανεκμετάλλευτο ταλέντο. Αναζητώντας τον εσωτερικό σου κόσμο, ανακαλύπτεις συνεχώς πράγματα για τον εαυτό σου που έως τώρα δεν γνώριζες, είχες παραμελήσει ή τα είχες ξεχάσει μέσα στην καθημερινότητα. Η διαρκής εξέλιξη του εαυτού μας, μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωση και την πληρότητα. Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που γνωρίζει τις επιθυμίες και τους στόχους του, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του, καθώς και τους τρόπους για να τα χρησιμοποιεί κατάλληλα, αναμφίβολα αισθάνεται πλήρης και ευτυχισμένος.
Η αναζήτηση και η εξέλιξη του εαυτού μας είναι ίσως το δυσκολότερο κομμάτι στην πορεία μας, όμως ολοκληρώνοντας το και φτάνοντας στην κορύφωση του, θα συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε κατορθώσει να επιτύχουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μας. Η δυσκολία του έγκειται στο γεγονός πως, η ανάπτυξη και η εξέλιξη του εαυτού μας είναι μια διαδικασία αρκετά επίπονη που απαιτεί συνεχή και καθημερινή προσπάθεια από εμάς και φυσικά δεν σταματά ποτέ. Όποιος αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο προς την ανακάλυψη του εαυτού του με στόχο την εξέλιξη του σε κάθε επίπεδο και κάθε τομέα της ζωής του, θα πρέπει από την αρχή να γνωρίζει πως πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και θυσίες, καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους μονάχα με τον ίδιο μας τον εαυτό σε καθημερινή βάση. Η δουλειά με τον βαθύτερο εαυτό μας πρέπει να γίνεται μεθοδικά σε όλη την διάρκεια της ζωής μας.
Η ενασχόληση με την προσωπικότητα μας, μας καθιστά ικανούς να εντοπίζουμε τις επιθυμίες μας, να θέτουμε ακριβής στόχους και να προβλέπουμε τις αντιδράσεις μας απέναντι σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρεθούμε.Όλοι κρύβουν μια τίγρη μέσα τους. Και όλοι μπορούν κάθε στιγμή να την ανακαλύψουν, να την ξυπνήσουν, να την εξημερώσουν και να την βγάλουν από το κλουβί.