Κατηγορίες Βιβλία

Comics
Γενικά βιβλία
Εκπαίδευση-Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Ξενόγλωσσα Εκπαιδευτικά
Παιδικά
Σχολικά Βιβλία (Διόφαντος)
Σχολικά Βοηθήματα
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 

Αποφθέγματα-Παροιμίες

 
Συγγραφέας :
Μποσκοΐτης Αντώνης
Τιμή: € 14,00   € 12,60
Συγγραφέας :
Μουρτζούχος Νίκος Γ.
Τιμή: € 10,00   € 9,00
Συγγραφέας :
Ψαρρός Νίκος
Τιμή: € 9,00   € 8,10
Ο τόμος αυτός συγκεντρώνει, με εξαίρεση το πρώτο, κείμενά που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του διαδικτυακού ραδιοσταθμού amagi (www.amagi.gr) από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2018. Τυπολογικά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κάπου ανάμεσα στον κλασικό αφορισμό και το δοκίμιο. Η αφορμή για το κάθε κείμενο ήταν ένα συγκεκριμένο γεγονός της πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας, αλλά η ευθεία αναφορά σε καταστάσεις έδωσε σιγά σιγά τη θέση της σε μια πιο αφηρημένη θεώρηση της πραγματικότητας, χωρίς όμως να απολέσουν τα κείμενα τον χαρακτήρα του σχολίου.
Συγγραφέας :
Αναγνωστόπουλος Αντώνιος
Τιμή: € 13,78   € 12,40
Η συνέχεια για όλους είναι αυτές οι μονόδρομες σκέψεις, σε βράδια ζεστά και συνάμα κρύα. Και τότε είναι που οι στιγμές μεταμορφώνονται, όλες, σε καλές. Τότε είναι που οι καλοί περνούν και μόνοι τους καλύτερα. Έτσι, για άλλη μια φορά, αβίαστα και υπομονετικά, περιμένουν να έρθει ένα ακόμη ξημέρωμα. Μοναξιά, Αδικία, Σκέψεις και ένα παιδί στο ποδήλατο ψάχνει τον δρόμο για να βγει σε έναν κόσμο με μαέστρο τον ήλιο. Αυτός είναι ο Άγνωστος Α και γι’ αυτό γράφει.. Για να ξορκίσει το κακό σε μια ζωή που χάνεται μα είναι όμορφη και μια...
Συγγραφέας :
Ελευθεριάδης Ελευθέριος
Τιμή: € 10,00   € 9,00
Είναι φορές που αν δεν ρισκάρεις, που αν δεν κάνεις το βήμα, το αβέβαιο, το δύσκολο, δεν θα προχωρήσει τίποτα. Θα κάθεσαι και θα βλέπεις τη ζωή σου να περνά, τους γύρω σου να προχωρούν τις ζωές τους, και εσύ να δυστυχείς μέσα στις ανασφάλειές σου. Έχε στον νου σου πως αν το πουλί δεν κάνει το βήμα να φύγει από τη φωλιά, δεν πρόκειται ποτέ να μάθει να πετάει. Ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης μετά το πρώτο βιβλίο του "Πριν νυχτώσει", που έγινε best-seller σε λίγες εβδομάδες, επανέρχεται με ένα δεύτερο βιβλίο εξίσου ενδιαφέρον και άμεσο: Με κείμενα που αγγίζουν την καθημερινότητα του καθενός και ακροβατούν ανάμεσα στο καθημερινό και το αιώνιο!
Συγγραφέας :
Βάγιας Διονύσιος Α.
Τιμή: € 16,00   € 14,40
Πιστός στον διανοητικό καταυγασμό των συμπυκνωμάτων του ασυνειδήτου (Unbewusstes), ο Διονύσιος Βάγιας ξεκινά την εργασία του ακολουθώντας κατά πόδας την εξάπλωση της φαντασίας από την πρώτη σπίθα / αναλαμπή (το όνειρο της γυναίκας), διά μέσου της ατιθάσευτης εξέλιξής της (τους μύθους, τα παραμύθια, τα νυχτερινά όνειρα και τα όνειρα ζωής), μέχρι την "καθίζησή" στο σωματικό (ασθένειες). Την αόρατη συρραφή (άλλως, το κοινό μυστικό) αναλαμβάνει το κεντρικό, ένα και μοναδικό φαινόμενο της μνήμης. Έτσι, στο δεύτερο ήμισυ της εργασίας, αφού παραθέσει δειγματοληπτικά τη γραμμική / εξελιξιακή ψυχολογία του ανθρώπου στις ακρογωνιαίες της λίθους (παιδική / εφηβική και γεροντική), επικεντρώνεται στο οιωνεί αμετακίνητο του χρόνου, τουτέστιν στο εσαεί ενδιάμεσο της καθημερινότητας (απόλαυση, φοβίες, εργασία), λαμβάνοντας, τέλος, υπ' όψιν και τη δική του επιμέρους έξη: την αντιρρητική αντιπαράθεση, τους ανοιχτούς λογαριασμούς του με τη φιλοσοφία - μια δίνη βέβαια, αφού η λογοτεχνική ανάπαυλα προδίδ...
Συγγραφέας :
Παπαλουκάς Χαράλαμπος
Τιμή: € 41,80   € 37,62
Στην παρούσα μελέτη δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι παρουσιάζεται κάτι άγνωστο στην ιστορία είτε ότι έγινε κάποια ιστορική νέα εφεύρεση ή ανακάλυψη κάποιων νέων δεδομένων. Η μελέτη εστιάζεται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους του Τόπου (Γη Ελληνίς) με στόχο την επαναφορά των Μνημών των προγόνων μας, οι οποίες εκτός του ότι έχουν χαθεί είτε χάνονται, εμπεριέχουν αναλήθειες και συστηματικά ψεύδη. Στόχος δηλαδή είναι η ανατροπή της λήθης, η οποία έχει επιφέρει ή μάλλον έχει καθιερώσει την ακρισία σε όλους τους τομείς του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής και χαλκεύει την γνώση η οποία είναι δυνατόν να επιφέρει δομικές αλλαγές εις όφελος του πολίτη, ο οποίος είναι είδος υπό εξαφάνιση. Αποτελεί πρότυπο εργασίας διότι φέρει σε γνώση την διαπίστωση ότι με βάση το άγνωστο χθες, υφιστάμεθα το σήμερα και το χθες γίνεται πάλι αύριο, επειδή υπάρχει η ανυπαρξία κάποιας ελάχιστα σοβαρής ιστορικής Μνήμης.
Συγγραφέας :
Πούλκου Σάσσα Ε.
Τιμή: € 14,00   € 12,60
Υπάρχει ένα ποτάμι, που κατεβαίνει με μνήμες, μουσκεμένα αποτρίμματα, για να εγείρει το νου στα νερά του, που όταν τον κυριεύει η λήθη, ξεβράζει την αλήθεια στην όχθη του. -Αν μπορέσω να θυμηθώ από πού προέρχομαι, ίσως τότε να θυμηθώ ολόκληρη τη ζωή μoυ. (η γιαγιά) Ο φόβος και οι ανησυχίες μιας οικογένειας, όταν πιθανολογείται πως η γιαγιά πάσχει από Alzheimer. Όλα αλλάζουν. Τα συναισθήματα και η ψυχολογία των μελών της οικογένειας εκφράζονται και αντιμετωπίζουν διαφορετικά αλλά κυρίως αλαζονικά τη νέα κατάσταση. Γίνονται αναδρομές στο παρελθόν που στην πραγματικότητα δίνουν μια άλλη ερμηνεία στα γεγονότα, τα οποία με τη σειρά τους αναταράσσουν το παρόν. [...]
Συγγραφέας :
Σερμέτης Τριαντάφυλλος
Τιμή: € 6,00   € 5,40
Οι στοχασμοί αυτοί είναι σύντομοι συλλογισμοί που δημιουργήθηκαν σταδιακά, ακανόνιστα κι αυθόρμητα, με μια γλώσσα αφτιασίδωτη, δίχως να υπάρχει αρχική πρόθεση. Στόχος της συγγραφικής αυτής απόπειρας δεν αποτελεί μόνο η αναζήτηση νοημάτων στο μυστήριο του βίου, αλλά και η ερμηνεία του πλαισίου της εποχής που διανύουμε, με απώτερο σκοπό ν’ αποδοθεί το στίγμα της. Τα "Στοχαστικά τρίμματα" αποτελούνται από 207 στοχασμούς. Τους καταθέτω δημόσια, προκειμένου ν' αποπειραθώ να θέσω ένα μικρό λιθαράκι στην ιστορία της σκέψης.
Συγγραφέας :
Παπαλουκάς Χαράλαμπος
Τιμή: € 41,41   € 37,27
Η ασφάλεια σε όλους τους τομείς της ζωής μας είναι σημαντικός παράγοντας για την μη τυχαία επιβίωσή μας. Η φρόνηση και η περίσκεψη είναι χρήσιμες μόνον με την ανάλογη ειδική γνώση. Παραβλέπω ότι ο υπήκοος είναι ειδικός σε όλα μέσω της "ενημέρωσης". Η Ιστορική Παιδεία είναι το σημαντικό εργαλείο για την ορθή επιβίωση. Επειδή όμως αυτό δεν υπάρχει, ο βίος γίνεται αβίωτος στο διατηρούμενο λατιφούντιο στο οποίο οι υπήκοοι έχουν κατά νου ότι ξαναγεννιέται από τις στάχτες ... και τραβά προς την δόξα... και άλλες ακρισίες οι οποίες δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για μη ασφαλές αλλά και βδελυρό περιβάλλον. Βέβαια σε προτεκτοράτο δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια, αλλά χωρίς χαλινό και με την γνώση υπάρχει ασφάλεια νοητική, αν δεν είναι αποδεκτό το σάγμα. Μπορεί ο καθένας να διαβάσει με δική του ευθύνη, αλλά δεν το συνιστώ προς μελέτη σε όσους έχουν αντίληψη περί "πατροπαράδοτης εθνικής και θρησκευτικής" Παιδείας και ιδιαίτερα σε όσους θεωρούν ότι "το κράτος είμαστε όλοι μας".
Συγγραφέας :
Αργυροπούλου Βούλα
Τιμή: € 10,00   € 9,00
Τα κρησαρίσματα είναι μια χούφτα σκέψεις που έμειναν μετά το κοσκίνισμα -κρησάρισμα- από το σωρό της πολυλογίας. Είναι το "λακωνίζειν" που έλεγαν οι αρχαίοι μας όταν ήθελαν να ορίσουν τη φιλοσοφία. Είναι πεντέξι σπυριά αλάτι που έμειναν στα "τηγάνια" της Μάνης όταν ο ήλιος εξατμίσει το θαλασσόνερο της ποσότητας. Είναι τα ξεδιαλέγματα από την πολυκοσμία των λέξεων για να χωρέσουν στα βαγόνια της μνήμης. Είναι το πριονίδι που μένει όταν η πλάνη του μυαλού πλανίζει ερωτηματικά. Είναι η γύρη από τ' άπειρα λουλούδια που το μυαλό σας μέλισσα διάλεξε για να φτιάξει άποψη. Την άποψη τη δική μου και γιατί όχι και τη δική σας.
Συγγραφέας :
Καμαλάκης Σπυρίδων Θ.
Τιμή: € 18,00   € 16,20
Συγγραφέας :
Οικονόμου Χρήστος Α. 1946-
Τιμή: € 14,00   € 12,60
Με το βιβλίο αυτό, ο Χρήστος Αχ. Οικονόμου επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα πιο θεμελιώδη ερωτήματα που απασχολούσαν και απασχολούν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σχετικά με τη δημιουργία του σύμπαντος και την προέλευση της ζωής στον πλανήτη Γη. Κύριο μέλημά του, χρησιμοποιώντας λόγο ευθύ και κοφτερό, είναι να παρουσιάσει συνοπτικά στο αναγνωστικό του κοινό ζητήματα ανθρωπολογικής, κοινωνιολογικής, φιλοσοφικής, καλλιτεχνικής -ακόμα και πολιτικής- φύσης και να το βοηθήσει, πάντα μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής τεκμηρίωσης, να απαλλαγεί από δογματικές αντιλήψεις, από χωρίς λογική εξήγηση καθιερωμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές, ώστε να γνωρίσει καλύτερα τον "άνθρωπο", την κοινωνία, την Ιστορία και τον κόσμο.
Συγγραφέας :
Καψιώτης Ιωάννης
Τιμή: € 16,60   € 14,94
Ένας οδηγός για τον σύγχρονο άνθρωπο. Και συνάμα το έναυσμα ώστε να γίνει αντιληπτό ότι το πέρασμα στο άπειρο αποδεσμεύει από τις γήινες αισθήσεις και οδηγεί στην κατανόηση του σύμπαντος. Από την ατομικότητα στην ολότητα. Από την πολυπλοκότητα στη μοναδικότητα. Ο Ιωάννης Καψιώτης φιλοδοξεί να οδηγήσει τον αναγνώστη στην έγερση μέσω της σπειροειδούς ανέλιξης, και κατ’ επέκταση στην αφύπνιση και στη συνειδητοποίηση του όλου. Τον καλεί να αποκτήσει γνώση της θέσης του στο σύμπαν, μιας θέσης μοναδικής, και να ανοίξει τον εαυτό του σε μια μη αισθητική, ολιστική συνείδηση. Εντέλει φιλοσοφεί, κυοφορεί την ξεχασμένη αντίληψη και ολοκληρώνεται καθώς γίνεται ένα με το σύμπαν.
Συγγραφέας :
Kagge Erling
Τιμή: € 11,90   € 10,71
Τι είναι η σιωπή; Πού βρίσκεται; Γιατί µας είναι σηµαντικότερη από οποτεδήποτε άλλοτε; Τρεις ερωτήσεις - τριάντα τρεις προσπάθειες απάντησής τους. Ο Νορβηγός εξερευνητής και εκδότης Άρλιν Κάγγε χρειάστηκε να διασχίσει µόνος του την Ανταρκτική για να καταλάβει ότι, σ’ έναν κόσµο που απαιτεί να γνωρίζουµε και να ασχολούµαστε µε τα πάντα, όλη την ώρα, το µεγαλύτερο αγαθό είναι η σιωπή. Πολύ περισσότερο από την απουσία ήχων, η σιωπή είναι η ικανότητά µας να εξαλείφουµε τα πράγµατα που µας αποσπούν την προσοχή και να συγκεντρωνόµαστε σ’ αυτά που θεωρούµε πραγµατικά ουσιώδη, σ’ αυτά που µας φέρνουν βαθιά απόλαυση. Δε χρειάζεται να πάρουµε τα όρη και τα βουνά, να διασχίσουµε τους ωκεανούς, να εξερευνήσουµε ανεξερεύνητες εκτάσεις για να βρούµε τη σιωπή. Η σιωπή είναι µέσα µας, ανά πάσα στιγµή, φτάνει να την ακούσουµε. Είναι η αναγνώριση πως οι ειδήσεις λένε πάντα τα ίδια, σε διαφορετικά ακροατήρια κάθε φορά· ότι τα κινητά τηλέφωνα µας έχουν γίνει εθισµός· ότι το νόηµα της ζωής µας βρίσκ...
Συγγραφέας :
Φίκας Ιωάννης
Τιμή: € 15,00   € 13,50
Το βιβλίο προσκαλεί τον αναγνώστη σ’ ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, σε µια µοναδική φιλοσοφική και πολιτιστική περιπέτεια, η οποία αρχίζει από την πόλη των Θηβών, την Αθήνα, τη Ρώµη, το Παρίσι, τη Φλωρεντία, το Λονδίνο, την Πράγα, τη Βενετία, τη Βιέννη και φθάνει ως τις ηµέρες µας.
Συγγραφέας :
Παπαλουκάς Χαράλαμπος
Τιμή: € 46,26   € 41,63
Ανάφερα σε έτερο σημείωμα: (Θεωρητικά στο σημερινό γεωγραφικό χώρο κυριαρχεί η θρησκευτικά αντίληψη. Από την κατασκευή του κράτους δόθηκε έμφαση στην ονομασία των οικισμών με ονόματα θρησκευτικά. Μια προσπάθεια η οποία ελάχιστη ή ουδεμία σχέση είχε με καλλιέργεια Χριστιανικής αντίληψης.... Κράτη με άλλο θρήσκευμα πάνε καλά, άρα η υποτελής κρατική εκκλησία πρέπει να απολογηθεί στο τίμιο χριστιανό για το διαχρονικό βδελυρό. Αν και στην δική μου συνείδηση είναι περιττή η απολογία της και εις πυρ το εξώτερο, θρησκευτικό αλλά και πολιτικό). Δεν υπήρχε λόγος να το γράψω πάλι αν δεν διάβαζα ευρωπαϊκό άρθρο το οποίο αναφέρει ότι η στάση του Καθολικισμού του Προτεσταντισμού και η συνύπαρξη της αθεΐας... είναι ο παράγων ευημερίας της Δύσης. Απόψεις φυσικά μη αποδεκτές είτε και απαράδεκτες επιστημονικά αντιλήψεις, αλλά και εδώ οι δικαστικές διώξεις Ελλήνων Μοναχών συνεχίζονται....
Συγγραφέας :
Γαλανάκης Ανδρέας
Τιμή: € 12,00   € 10,80
Τα αντικείμενα, διατρέχουν τον χρόνο μαζί με εμάς. Πάνω τους σιγά-σιγά κολλάνε κομμάτια της ζωής μας. Ζητούν μια θέση στην λογική της καθημερινότητας μας φορτίζοντας μας διαρκώς με την παρουσία τους. Σαν σχήματα λόγου ζουν μαζί μας, συμμετέχοντας ως οικογενειακά μέλη φτιάχνοντας λέξεις. Αυτές τις λέξεις που προσπαθούν να ψηλαφίσουν την άγια καθημερινότητά μας. Μεγάλη η χάρη της.
Συγγραφέας :
Αναγνωστόπουλος Οδυσσέας
Τιμή: € 15,00   € 13,50
Επιλογές από τους στόχους του βιβλίου - Μέσα από "Τα γενεσιουργά αίτια" προβάλλει μια νέα εικόνα για τη δομή της κοινωνικής ζωής. Η δημιουργία του ανθρώπινου είδους και του πολιτισμού του προσεγγίζεται με ορθολογική μέθοδο. - Οι πνευματικές λειτουργίες που ρυθμίζουν τη ζωή μας, όπως αυτές αναγράφονται στον κατάλογο του τίτλου, διερευνώνται ως προς την αρχέγονη αιτία και τον χρόνο γέννησής τους, καθώς και τη σκοπιμότητα της λειτουργίας τους σήμερα. - Στο θέμα της θρησκευτικότητας και της πίστης, όπου γίνεται εκτενής αναφορά, διαπιστώνεται ότι είναι πάντα επίκαιρη και αναγκαία η παρουσία τους. - Επιβεβαιώνεται η έμφυτη καταγωγή τους και όσον αφορά το "επίγειο αποτέλεσμα της δράσης τους" συνταυτίζεται με αυτό της αδέκαστης λογικής κρίσης και είναι "το κοινωνικά ωφέλιμο". Έτσι η διαφαινόμενη συμφιλίωση της λογικής με τη λειτουργία της πίστης δημιουργεί μια νέα κατανόηση η οποία εξισορροπεί τις διαφορές μεταξύ θρησκευομένων και μη. - Αποκαλύπτεται μια άγνωστη πλευρά της ψυχικής δομής τ...
Συγγραφέας :
Ζερδές Νικόλαος
Τιμή: € 3,00   € 2,70
Έσπασε ο χρόνος... ΑΤΑΚΕΣ Έβγαλες εισιτήριο; Μια που ήρθε μια που έφυγε. Μπλόφα. 20/9/2018 Χάσαμε τα Capital Controls. 1/10/2018 Είχαμε και τον θεσμό του παρατηρητή της γειτονιάς με επιτυχία.