Κατηγορίες Βιβλία

Comics
Γενικά βιβλία
Εκπαίδευση-Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Ξενόγλωσσα Εκπαιδευτικά
Παιδικά
Σχολικά Βιβλία (Διόφαντος)
Σχολικά Βοηθήματα
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 

Χριστιανισμός

 
Συγγραφέας :
Τσομπανίδης Στυλιανός Χ.
Τιμή: € 15,00   € 13,50
Τα πρόσωπα που φιλοξενούνται στο ανά χείρας βιβλίο προέρχονται από τον ελληνόφωνο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι καθηγητές ή ιεράρχες που διακρίθηκαν, πολλές φορές από υπεύθυνες θέσεις, στη σύγχρονη Οικουμενική Κίνηση από την αρχή της εμφανίσεώς της κατά τον 20ό αιώνα. Από το πλήθος των κορυφαίων ιεραρχών και θεολόγων που συνδέονται με την Οικουμενική Κίνηση στο βιβλίο περιλαμβάνονται ελάχιστοι, αλλά αντιπροσωπευτικοί, και είναι όσοι μας απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες ημερίδες και συνέδρια: - Αμίλκας Αλιβιζάτος - Αρχιεπίσκοπος Μιχαήλ Κωνσταντινίδης - Νίκος Νησιώτης - Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης - Νίκος Ματσούκας - Γρηγόριος Λαρεντζάκης - Πέτρος Βασιλειάδης - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Πρόκειται για πρόσωπα που πίστεψαν και πιστεύουν ολόψυχα στους σκοπούς της οικουμενικής προσπάθειας και συντέλεσαν και συντελούν, ώστε η Ορθοδοξία να εισακουστεί και να λάβει την πλήρη και ορθή θέση της στην Οικουμενική Κίνηση. Προσέφεραν και προσφέρουν πολύτιμε...
Συγγραφέας :
Τσομπανίδης Στυλιανός Χ.
Τιμή: € 16,00   € 14,40
Κάθε έξοδος, όπως κάθε ταξίδι, έχει ένα "από" (για το σημείο αφετηρίας της) και ένα "προς" (για την κατεύθυνσή της). Η έξοδος είτε αφορά ένα πρόσωπο είτε μια (εκκλησιαστική) κοινότητα γίνεται έξοδος από κάθε μορφής δουλεία και "θάνατο", από κάθε εγωιστική συσπείρωση, απομόνωση, αποκλειστικότητα, αφιλία, ακοινωνησία, αδικία, προς ένα άλλο υπόδειγμα ζωής που κινείται προς τον "άλλο" για συνύπαρξη, συμπόρευση, συμβίωση, συνεργασία· κατευθύνεται προς έναν καινούργιο κόσμο, ο οποίος καταφάσκει τη ζωή και στον οποίο όλοι οι άνθρωποι θα ζουν περισσότερο δίκαια και ειρηνικά μεταξύ τους και με όλη τη δημιουργία. Όποιο είδος σχέσης του ανθρώπου και της Εκκλησίας και να προσεγγίσουμε, με το Θεό, με το συνάνθρωπο, με τον κόσμο, με τις άλλες Εκκλησίες και θρησκείες, αυτή είναι εκστατική, είναι δηλαδή προϊόν μιας εξόδου από την ασφάλεια και τις βεβαιότητες της εσωτερικής αυτάρκειας και περιχαράκωσης και μιας πορείας που καταξιώνει και ολοκληρώνει τόσο το ανθρώπινο πρόσωπο ως κοινωνική οντότητα ...
Συγγραφέας :
Τσομπανίδης Στυλιανός Χ.
Τιμή: € 17,00   € 15,30
Στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης τον Ιούνιο του 2016 η Ορθόδοξη Εκκλησία "συνήλθε". Συνήλθε με τη διπλή σημασία της λέξης: και συνάχθηκε διαλεγόμενη και ανέκτησε την αποστολική της συνείδηση και την οικουμενική της ευθύνη. Το ίδιο το γεγονός της συνάθροισης στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, όπως ομολόγησε η συναγμένη Ορθοδοξία στο βαρυσήμαντο "Μήνυμα" που απέστειλε προς τον κόσμο, άνοιξε τον ορίζοντά της στη σύγχρονη πολύμορφη οικουμένη και τόνισε την ευθύνη της μέσα στο χώρο και το χρόνο με προοπτική την αιωνιότητα. Το βιβλίο παρακολουθεί τις ενδιαφέρουσες και σοβαρές εξελίξεις στον εκκλησιολογικό προβληματισμό τόσο κατά την προσυνοδική πορεία όσο και κατά τη διάρκεια της Συνόδου και δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ψηλάφηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται, αν ανοίγονται, μετά τη Σύνοδο της Κρήτης για την αντιμετώπιση της "εκκλησιολογικής πρόκλησης" και τη συνέχιση της οικουμενικής πορείας της Ορθοδοξίας στον 21ο αιώνα.
Συγγραφέας :
Λέκκος Ευάγγελος Π.
Τιμή: € 1,80   € 1,62
Συγγραφέας :
Λέκκος Ευάγγελος Π.
Τιμή: € 1,80   € 1,62
Συγγραφέας :
Αγόρας Κωνσταντίνος
Τιμή: € 20,00   € 18,00
Ο σύγχρονος κόσμος είναι μετα - χριστιανικός. Εμείς δεν είμαστε ( ? ) διότι μάλλον παραδοσιακά είμαστε προνεωτερικός κόσμος . Κοινωνικά η εκκλησία λοιπόν είναι σήμερα μετα - χριστιανική ( αλλά όχι μετα - χρισοτειδής ! ). Το ίδιο και η εκκλησιολογία που έχετε στα χέρια σας. Eίναι μια μετα - χριστιανική εκκλησιολογία .
Συγγραφέας :
Σκαρλάτου Ιωάννα
Τιμή: € 2,80   € 2,52
Καλημέρα, παιδιά! Ελάτε στη δική μας συντροφιά, για να γνωρίσουμε τον Μέγα Βασίλειο, τον δικό μας Άγιο Βασίλειο, τον αληθινό.
Συγγραφέας :
Σκαρλάτου Ιωάννα
Τιμή: € 2,80   € 2,52
Καλημέρα, παιδιά! Ελάτε στη δική μας συντροφιά, για να γνωρίσουμε την Οσία Σοφία της Κλεισούρας, να της μοιάσουμε στις αρετές, στην πίστη, στη Χάρη την πολλή, να γίνουμε του Θεού παιδιά στη Γη.
Συγγραφέας :
Χριστοδούλου Βασίλειος
Τιμή: € 15,00   € 13,50
Συγγραφέας :
Άνδραλης Χαράλαμπος
Τιμή: € 12,00   € 10,80
Συγγραφέας :
Ουλής Δημήτρης
Τιμή: € 12,00   € 10,80
Παρεξηγημένος στην εποχή του, ως φορέας μιας "νέας θεολογίας", ο Συμεών ο Νέος Θεολόγος επηρέασε με το έργο του κορυφαίους κατοπινούς νηπτικούς και έγινε αντικείμενο επισταμένης μελέτης. Ωστόσο, η ακροβατική διαλεκτική που διαπερνά τη θεολογική του κατάθεση, οι αντιφάσεις που εντοπίζονται στο έργο του και η "βιτριολική" κριτική που ασκεί στην Εκκλησία του καιρού του, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την οποιαδήποτε προσπάθεια "οριστικής" ταξινόμησης και αξιολόγησής του. Ποιός ήταν τελικά ο Συμεών;
Συγγραφέας :
Ιωάννου Μαργαρίτα
Τιμή: € 9,00   € 8,10
Γεννηθήκαμε από τις εκρήξεις αγάπης του θεού. Του Θεού της ανιδιοτελούς αγάπης, που αγκαλιάζει τα πάντα. Τα μόνα σταθερά στη ζωή μας είναι η αγάπη, η πίστη και η αλλαγή. Σκοπός της ζωής μας είναι να βιώσουμε την αγάπη σε όλες της τις μορφές. Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι αγάπη. Η πίστη βρίσκεται μέσα μας, είναι έμφυτη σε ολόκληρη την ύπαρξή μας. Η αλλαγή είναι το απαραίτητο στοιχείο της ζωής μας, για να οδηγηθούμε στον αληθινό εαυτό μας. Τον θεϊκό εαυτό μας, που οδηγεί τον άνθρωπο στο φως και στην αλήθεια. Κι όταν ο θεϊκός εαυτός μας ενωθεί με τον ανθρώπινο εκεί ξεκινούν τα θαύματα. Το θαύμα της ζωής μάς οδηγεί στην πιο όμορφη εκδρομή εδώ στην γη και στην ομορφότερη εκδοχή του εαυτού μας. Την εκδρομή της αγάπης, του φωτός, της αλήθειας, της προσφοράς, της αρμονίας, της ηρεμίας, της ομορφιάς, της γαλήνης.
Συγγραφέας :
Ντάσιου - Γιάννου Αθηνά
Τιμή: € 4,30   € 3,87
Συγγραφέας :
Ντάσιου - Γιάννου Αθηνά
Τιμή: € 4,30   € 3,87
Συγγραφέας :
Ιωάννης Αγγελιδάκης Πρωτοπρεσβύτερος
Τιμή: € 6,80   € 6,12
Συγγραφέας :
Γκούνης Άγγελος
Τιμή: € 13,50   € 12,15
Αν υπάρχει αληθινή, αρχοντική αγάπη, αμέσως οι νέοι το πληροφορούνται κι αφοπλίζονται. Έρχονται στο καλύβι παιδιά από χίλιες καρυδιές καρύδια, με διάφορα προβλήματα. Τους καλωσορίζω, τους κερνώ, τους μιλώ και σε λίγο γινόμαστε φίλοι. Ανοίγουν την καρδιά τους και δέχονται και την δική μου αγάπη. Μερικά, τα κακόμοιρα, είναι τόσο στερημένα! Διψούν για αγάπη. Δεν χορταίνουν... Ν’ αγαπάς! Για να φέρεις κάποιον κοντά Του αρκεί να πονάς τον πόνο των άλλων, να χαίρεσαι την χαρά των άλλων, να κλαις το κλάμα των άλλων, να γελάς το γέλιο των άλλων. Άγιος Παΐσιος, ο Αγιορείτης Φίλε αναγνώστη, Ο Χριστός, σεβόμενος την ελευθερία σου, στέκεται και περιμένει διακριτικά να Του ανοίξεις την καρδιά σου, αν θέλεις. Εύχομαι με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου να ξεκλειδώσεις την πόρτα της καρδιά σου, για να εισέλθει ο Κύριος. Είναι το κλειδί που θα δώσει νόημα στη ζωή σου...
Συγγραφέας :
Alfeyev Hilarion
Τιμή: € 15,00   € 13,50
"... Με την βοήθεια της χάριτος, η πλειοψηφία της ανθρωπότητας θα εισέλθει στην Βασιλεία των Ουρανών δίχως την εμπειρία της γέεννας. ... Γιατί η θεία φύση του Θεού είναι τόσο καλή και τόσο φιλεύσπλαχνη, ώστε πάντα ζητά να βρει τους πιο ασήμαντους τρόπους για να μας διορθώσει. ... Και τι είναι καρδία ελεήμων; Είναι να καίγεται η καρδιά υπέρ όλης της κτίσεως, ήγουν υπέρ των ανθρώπων, και των πτηνών, και των ζώων, και των δαιμόνων, και υπέρ παντός κτίσματος". Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων Αλφέγιεφ με εξαίρετη διάκριση και οξυδέρκεια επιλέγει και σχολιάζει κείμενα του μεγάλου ασκητή Αγίου Ισαάκ του Σύρου που για καιρό τα θεωρούσαμε χαμένα και μας παρουσιάζει μία μεγάλη μορφή της πίστης μας σε πρώτο πρόσωπο. Ο Άγιος Ισαάκ μάς μιλάει για την μετάνοια και την ταπεινοφροσύνη, την προσευχή, την κοινότητα, τον μοναχισμό και την σιωπή, το θάμβος, την έκσταση και το επιστέγασμα όλων αυτών που είναι η αγάπη του Θεού και η αγάπη προς τον διπλανό.
Συγγραφέας :
Sui Choa Kok
Τιμή: € 15,00   € 13,50
Συγγραφέας :
Ιωαννίδης Φώτιος Σ.
Τιμή: € 15,00   € 13,50
Συγγραφέας :
Κυπριανός Επίσκοπος Καρχηδόνας
Τιμή: € 8,50   € 7,65