Κατηγορίες Βιβλία

Comics
Γενικά βιβλία
Εκπαίδευση-Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Ξενόγλωσσα Εκπαιδευτικά
Παιδικά
Σχολικά Βιβλία (Διόφαντος)
Σχολικά Βοηθήματα
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 

Χριστιανισμός

 
Συγγραφέας :
Ιωάννης Ζηζιούλας Μητροπολίτης Περγάμου
Τιμή: € 12,00   € 10,80
Συγγραφέας :
Κάλλιστος Ware Επίσκοπος Διοκλείας
Τιμή: € 13,80   € 12,42
O συγγραφέας με τρόπο ελκυστικό, με χιούμορ σοβαρό, απλότητα και αναφορά σε κείμενα εκκλησιαστικά, κοσμικά ή παρμένα από τη λογοτεχνία, επιτυγχάνει να προσεγγίσει την υπόθεση της αγάπης ως προϋπόθεση της ανθρώπινης ύπαρξης ενώ παρουσιάζει την έννοια της καρδίας ως ολότητας του ατόμου. Καταδεικνύει τη χρησιμότητα της σιωπής μέσα από την προσευχή του Ιησού, την οποία αντιδιαστέλλει από ανατολικές παραδόσεις και τονίζει τη σημασία της φράσης του Κυρίου "ζητείτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού". Ξεκαθαρίζει τη σχέση μας με τους πνευματικούς πατέρες της εποχής μας, δίνει πρακτικές συμβουλές στο πώς να διαβάζουμε τη Βίβλο και παρουσιάζει την ορθόδοξη θέση για τον γάμο και το διαζύγιο ενώ προσφέρει μια όσο το δυνατό πληρέστερη πρόταση για την εύρεση της εντός μας Βασιλείας του Θεού.
Συγγραφέας :
Θερμός Βασίλειος
Τιμή: € 10,00   € 9,00
Η ψυχολογία ομάδων και οργανισμών αποτελεί από πολλά χρόνια ενδιαφέροντα αυτοτελή κλάδο της ψυχολογικής επιστήμης με πλήθος εφαρμογών. Στον δυτικό κόσμο έχει αρχίσει να επεκτείνεται στον εκκλησιαστικό χώρο. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία , όμως , εξ αιτίας των γνωστών λόγων που την κράτησαν μακριά από τη Νεωτερικότητα και τον στοχασμό της, αυτός ο προβληματισμός καθυστέρησε να αναπτυχθεί. Η σπουδή της υγείας και της αρρώστιας των εκκλησιαστικών ομάδων θα αποτελέσει το αντικείμενο του βιβλίου αυτού .
Συγγραφέας :
Αργυρόπουλος Ανδρέας Χ.
Τιμή: € 7,00   € 6,30
Οι χριστιανοί νέοι δεν μπορεί να είναι τα καλά παιδιά μιας κοινωνίας που αξίες της είναι ο εύκολος πλουτισμός, ο ατομικισμός, ο χυδαίος υλισμός, η κοινωνική ανέλιξη με κάθε τρόπο κλπ. Δεν μπορούν να αποδέχονται μια κοινωνία που η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα, η αξιοκρατία, η υπόληψη, η συνευθύνη βρίσκονται στο περιθώριο. Οφείλουν να είναι η πνευματική αλητεία της κοινωνίας.
Συγγραφέας :
Ρωμαίος Αντώνιος
Τιμή: € 16,00   € 14,40
H εναρμόνιση της ανθρώπινης επιθυμίας με το θέλημα του Θεού απαιτεί μελέτη, νήψη και ορθή καθοδήγηση, προκειμένου να διακρίνει κανείς κάθε φορά τις εμπαθείς αποχρώσεις των επιθυμιών. Σε αυτή τη διαδικασία, ο χριστιανός έχει στη διάθεσή του έναν κανόνα, έναν γνήσιο ζωντανό καθρέφτη: το πρόσωπο του Χριστού. Μια εμπεριστατωμένη μελέτη βασισμένη στην πολύπειρη ματιά των Πατέρων της Εκκλησίας.
Συγγραφέας :
Masry Γιούλικα Κ.
Τιμή: € 15,00   € 13,50
Συγγραφέας :
Λουδοβίκος Νικόλαος
Τιμή: € 14,20   € 12,78
Στα κεφάλαια του βιβλίου επιχειρείται μια αναμέτρηση με οντολογικά μεγέθη τα οποία εισήγαγε η θεολογική γενιά του 60, o Μητροπολίτης Ιωάννης Ζιζιούλας, ο Χρήστος Γιανναράς, ο Στέλιος Ράμφος, καθώς και μία αναφορά ενός νεότερου Πατέρα της Εκκλησίας, του π. Σωφρονίου Σαχάρωφ, με στόχο την αναμόχλευση του προβληματισμού για μία μοντέρνα θεολογική οντολογία. Τα κείμενα του βιβλίου είναι κριτικά, ως προς το ότι αναζητούν όχι απλά μετανεωτερικά ερωτήματα αλλά και τη δυνατότητα διαφοροποιημένων θεολογικών απαντήσεων, σε σχέση με τις εν χρήσει. Απαντήσεων που θα ήθελαν να κινητοποιήσουν ακόμα βαθύτερα την παράδοση, ούτως ώστε να φωτισθούν καλύτερα τόσο τα ερωτήματα του καιρού μας, όσο και η αλήθεια του παρελθόντος. Στο βιβλίο περιέχονται τα κεφάλαια: - Το πρόσωπο στη θέση της χάριτος και η υπαγορευμένη ετερότητα. Η τελική θεολογική θέση του Μητροπολίτη Ιωάννη Ζηζιούλα - Ο Έρως ως οδός θεολογίας και ελευθερίας, Η ερωτική αμφιλογία του Χρήστου Γιανναρά - Προς αλλαγή παραδείγματος στην Ορθόδ...
Συγγραφέας :
Μπούρδαλας Παναγιώτης Α.
Τιμή: € 18,00   € 16,20
... Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται πολιτικά από τον καλπασμό του κεφαλαιοκρατικού ιππικού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα συνεπικουρείται κι από την τεχνική κυριαρχία στη γη... ... Η κοινωνία και αλληλέγγυα - ευχαριστιακή και υπαρκτική όμως θεολογία κρατά πάντα τα νήματα του μέλλοντος και του παρελθόντος συνδεδεμένα στο ιστορικό παρόν, όταν βεβαίως πλέκεται διαλεκτικά με τις αμφισβητήσεις καλής θέλησης με στόχο τον τριαδικά συλλογικό άνθρωπο...
Συγγραφέας :
Πράπα Σοφία
Τιμή: € 10,00   € 9,00
Νεκτάριος ήταν ο Άγιος που αγάπησε. Έκτισε εκκλησία αφιερωμένη σ’ αυτόν, όπως του το ζήτησε. Καμάριζα Λαυρίου ήταν το μέρος όπου έζησε. Τετάρτη και Παρασκευή νήστευε απ’ όταν θήλαζε. Αμέτρητοι άνθρωποι ζήτησαν τη βοήθειά του. Ρίχτηκε στο σκάψιμο, για να βρει την εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου. Ιερέας ήθελε να γίνει από μικρό παιδί. Όταν αρρώστησε, ο Άγιος Νεκτάριος τον θεράπευσε. Συνομίλησε με την Παναγία και τους Αγίους. Ελάτε να γνωρίσουμε έναν σπουδαίο Γέροντα της εποχής μας! Τον Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη!
Συγγραφέας :
Παλιούρα Ελένη Μ.
Τιμή: € 15,00   € 13,50
Η θρησκεία είναι βασική συνιστώσα της δημόσιας σφαίρας. Στο πλαίσιο αυτό, η νομοθετική ρύθμιση των σχέσεων κράτους - θρησκευμάτων συνιστά πρόκληση για κάθε εθνικό νομοθέτη. Η παρούσα μελέτη επικεντρώνεται στην ελληνική ρύθμιση του καθεστώτος των θρησκευτικών κοινοτήτων μέσω του ν.4301/2014, αποτελώντας μια εισαγωγική ερμηνεία των διατάξεών του. Ο νόμος 4301/2014 εισάγει στην ελληνική έννομη τάξη δύο νέες μορφές νομικής προσωπικότητας αμιγώς θρησκευτικού χαρακτήρα, γεγονός που ανταποκρίνεται στην ύπαρξη και λειτουργία των θρησκευμάτων στο πλαίσιο του δικαιώματος της θρησκευτικής αυτονομίας. Πραγματοποιείται εξαντλητική ανάλυση των διατάξεων του πρώτου μέρους του νόμου σε συνάρτηση με τη νομολογία και τα πρακτικά επεξεργασίας του νομοσχεδίου, καθώς και κριτική προσέγγισή τους, ενώ παρατίθενται στο παράρτημα οι βασικές τοποθετήσεις κατά τις εργασίες της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.
Συγγραφέας :
Ντάσιου - Γιάννου Αθηνά
Τιμή: € 4,30   € 3,87
Συγγραφέας :
Sherrard Philip
Τιμή: € 18,00   € 16,20
Άμεσα διαθέσιμο
Η μελέτη αυτή έχει στόχο να δείξει τόσο την φύση όσο και κάποιες συνέπειες ορισμένων κυρίαρχων διανοητικών εξελίξεων και αλλαγών στην Ευρώπη κατά την Χριστιανική περίοδο, κυρίως εφόσον αυτές αφορούν την Ελληνική Ανατολή και την Λατινική Δύση. Το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί ιστορικό μελέτημα. Αποτελεί μια σπουδή στην Χριστιανική παράδοση.
Συγγραφέας :
Μάξιμος ο Ομολογητής
Τιμή: € 12,50   € 11,25
Το να καταστήσει κανείς βασικά Πατερικά έργα προσιτά στο ευρύ κοινό είναι πλέον άθλος, λόγω των πολλαπλών παραπλανητικών αντιλήψεων, που έχουν επικρατήσει στις παραδοσιακά Χριστιανικές κοινωνίες κατά τους τελευταίους αιώνες. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η περί φύσεως και προσώπου θεώρηση του Αγίου Μαξίμου κατοχυρωμένη με όσα επιχειρήματα οι προγενέστεροί του Πατέρες είχαν διατυπώσει, απαντώντας σε ερωτήματα που είχαν ανακύψει στην εποχή τους. Έγινε απόπειρα να παρουσιάσουμε ένα κείμενο βελτιωμένο, προβαίνοντας σε μικρές αναγκαίες κριτικές αποκαταστάσεις του πρωτοτύπου. Καλύφθηκαν σημαντικά κενά, σχετικά με την καταγωγή, νεανική ηλικία και έναρξη της Μοναχικής βιωτής του Αγίου Μαξίμου. Έγιναν πολλές διευκρινήσεις για βασικά θεολογικά / επιστημονικά δεδομένα της εποχής, που παρέχονται υπό μορφήν σημειώσεων, και κατέστη αναγκαία μία συστηματικότερη περιληπτική παρουσίαση της Κοσμοθεωρίας / Κοσμολογίας του Αγίου, καθώς και της Χριστοκεντρικής Ανθρωπολογίας του.
Συγγραφέας :
Παπαναστασίου Γιάννης Β.
Τιμή: € 5,90   € 5,31
Συγγραφέας :
Καραμανίδου Άννα
Τιμή: € 28,00   € 25,20
Συγγραφέας :
Πελεκάνος Ευστάθιος Ι.
Τιμή: € 5,50   € 4,95
Ποιος θα ισχυριζόταν ότι ποτέ του δεν πλήγωσε λεκτικά κάποιον; Ποιος θα υποστήριζε ότι ποτέ δεν έχει ακούσει "λόγια βαριά"; Όλοι μας, κάποια στιγμή, υπήρξαμε θύτες ή θύματα. Τα λόγια πονούν! Χαράσσονται στο μυαλό, συνοδεύουν τη σκέψη, σαν σκιά... Σβήνουν φιλίες, καταστρέφουν γάμους, διαλύουν συνεταιρισμούς... Ρώτησα τον χαρισματούχο Γέροντα Ευσέβιο Γιαννακάκη... Τι να κάνω με τα καμώματα της γλώσσας;
Συγγραφέας :
Κονάνος Ανδρέας
Τιμή: € 22,00   € 19,80
Behind the confusion of the mind lies the serenity of the heart. the garden inside is the English translation of the best selling book by Father Andreas Konanos Στο βάθος κήπος (Sto vathos kepos). Father Andreas has become very popular in Greece through his radio program Αθέατα περάσματα (Atheata perasmata- Unseen Crossings). Transcripts of the program have already been published in books in Greek, Russian and Romanian. Father Andreas is considered to be one of the most eloquent speakers in Greece today, so he has been invited to make speeches in many parishes and cultural centres throughout Greece, but also in the U.S.A. and many European countries. His speech is simple, straightforward and especially moves the young audience. This book includes a free CD with recordings of Fr. Andreas Konanos's radio program in the greek. Translated by and Katerina Dounoulis. People, externally, can hurt you and make you worry, But can not touch -unless you allow it- your inner world. the...
Συγγραφέας :
Λιαμής Ηλίας
Τιμή: € 13,00   € 11,70
φ