Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Κυματική, κβαντομηχανική και στατιστική φυσική
Εκδόσεις : Εκδόσεις Παπαζήση
Τιμή Web : € 37,28   (-10%)   € 33,55
Κατηγορία : Φυσική
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Την πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου (1980) και μια διορθωμένη ανατύπωση (1989) έχουν αξιοποιήσει πολλές γενιές σπουδαστών, ιδιαίτερα του Ε.Μ.Πολυτεχνείου.

Η νέα αυτή έκδοση είναι κατά πολύ βελτιωμένη και επαυξημένη με 86% περισσότερα αναλυτικά λυμένα Παραδείγματα και μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους σπουδαστές Πανεπιστημιακών Τμημάτων ή Σχολών Θετικών Επιστημών ή Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών ή της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τα λυμένα 328 Παραδείγματα αντιστοιχούν στο επίπεδο της Εισαγωγής στα μαθήματα της Κυματικής, της Κβαντομηχανικής και της Στατιστικής Φυσικής (με τα πιο απαιτητικά να υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο) και έχουν οργανωθεί σε θεματικές ενότητες που ακολουθούν τη θεματική σειρά διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών.

Η νέα θεματική ενότητα "Τελεστές και εφαρμογές τους" περιλαμβάνει πολλές εφαρμογές των τελεστών της Κβαντομηχανικής και ορισμένες χρησιμοποιούν τελεστές δημιουργίας και καταστροφής.

Όπως και στην πρώτη έκδοση, πολλά από τα λυμένα Παραδείγματα έχουν διδαχθεί στα αντίστοιχα μαθήματα, ή ήταν θέματα εξετάσεων ή προβλήματα για λύση στο σπίτι, που διδάχθηκαν στη συνέχεια στις φροντιστηριακές ασκήσεις των αντίστοιχων μαθημάτων από τους συγγραφείς των δύο εκδόσεων.

Στο τέλος των λυμένων Παραδειγμάτων κάθε μαθήματος υπάρχει και σημαντικός αριθμός Προβλημάτων για λύση. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με εκτενές Παράρτημα που περιλαμβάνει μαθηματικές σχέσεις, αποτελέσματα ολοκληρωμάτων, πίνακα φυσικών σταθερών και τυπολόγιο - εννοιολόγιο για υπενθύμιση των σχέσεων, των νόμων και κάποιων ορισμών.