Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Πέτρος Βράιλας Αρμένης
Εκδόσεις : Εκδόσεις Παπαζήση
Τιμή Web : € 10,60   (-10%)   € 9,54
Κατηγορία : Βιογραφίες
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Η ιστορία θεσμών αφορά στην εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων στον οικονομικό, κοινωνικό, διοικητικό και πολιτικό τομέα και συνδέεται με την πολιτική δράση και ιδεολογία. Ο Πέτρος Βράιλας Αρμένης (1812-1884) ήταν μία πολυσχιδής προσωπικότητα της κοινωνικής, πολιτικής και πνευματικής ζωής των Επτανήσων που επιχείρησε την εφαρμογή των πολιτικών του θεωριών.

Ασχολήθηκε με την κοινωνική κατάσταση των αγγλοκρατούμενων Ιονίων Νήσων και προσπάθησε να διαχειριστεί τη λαϊκή δυναμική που απέρρεε από την εφαρμογή της βρετανικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, επεδίωκε την αφύπνιση της εθνικής συνείδησης των Επτανησίων, με σκοπό την ένωση με τον εθνικό κορμό του Ελληνικού κράτους.

Στο βιβλίο επιχειρείται η ανάλυση της πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας του Πέτρου Βράιλα κατά την περίοδο 1835-1864. Παρουσιάστηκαν τα επιμέρους στοιχεία που εμπεριέχονται στις μελέτες του Πέτρου Βράιλα και αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής του θεωρίας, του βραϊλιανισμού. Παράλληλα, μελετήθηκε η πολιτική του δράση μέσα από την εφημερίδα "Πατρίς" και από τις ομιλίες του ως Γενικού Γραμματέα της Γερουσίας (1862-1864). Η θέση του περί συμβιβασμού των αντιθέτων απόψεων και το όραμά του για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας αδελφότητας που θα στηρίζεται στις αρχές της συνεργασίας και της ανεξαρτησίας των εθνών κρατών όλου του κόσμου παραμένουν πάντοτε επίκαιρα.