Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Ο ελληνισμός στη Ρωσία και στις άλλες χώρες της τ. ΕΣΣΔ
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Εκδόσεις Παπαζήση
Τιμή Web : € 47,00   (-10%)   € 42,30
Κατηγορία : Ιστορία Ελληνική
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Το έργο του Διονυσίου Καλαμβρέζου "Ο ελληνισμός στη Ρωσία και στις άλλες χώρες της τ. ΕΣΣΔ", εξετάζει τις εγκαταστάσεις των Ελλήνων στη Ρωσία από την Άλωση μέχρι το 1922 και την πορεία τους στη Ρωσία/ΕΣΣΔ. Εξετάζει τις ένοπλες συγκρούσεις και άλλες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις κατά την ύστερη Περεστρόiκα και την πρώτη μετασοβιετική περίοδο, καθώς και τις προσπάθειες της Ελλάδας να διαμορφώσει ομογενειακή πολιτική και στρατηγική. Αναπτύσσει τις δράσεις της Ελλάδας υπέρ των ομογενών κατά την κρίσιμη περίοδο πριν και μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, οι οποίες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε ad hoc μέτρα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και καταστάσεων, σερ μέτρα σχετικά με την παλιννόστηση και σε μέτρα για την ευρύτερη ενίσχυσή τους στις χώρες διαμονής.

Έτσι το βιβλίο παρέχει τη θέα συνόλου των ιστορικών σχέσεων Ελλήνων και Ρώσων και άλλων λαών της τ. ΕΣΣΔ, των μετακινήσεων των ομογενειακών πληθυσμών προς, εντός και από το ρωσικό/σοβιετικό χώρο, των επιπτώσεων από τη διάλυση της ΕΣΣΔ, και των προοπτικών για την Ομογένεια. Ο συγγραφέας είχε το προνόμιο να είναι, ως Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα επί μακρό χρονικό διάστημα, ο αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας πολλών από τις μετασοβιετικές κρίσεις και των συνεπειών τους επί των ομογενών.

Έτσι, στο βιβλίο, εκτός των άλλων, καταγράφονται από πρώτο χέρι τα πολλά και διαφορετικά πεδία των κρίσιμων γεγονότων μέσα από τα οποία ο συγγραφέας χρειάστηκε να περάσει, μερικές φορές στη ζώνη του πυρός, όπως στην επιχείρηση "Χρυσόμαλλο Δέρας", με σκοπό να εκτελέσει το καθήκον του να συνδράμει τους Έλληνες της τ. ΕΣΣΔ στις νέες τους περιπέτειες και τη νέα τους μοίρα.