Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Συμβατικά και σύγχρονα όργανα αεροσκαφών
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Σταμούλη Α.Ε.
Τιμή Web : € 32,00   (-10%)   € 28,80
Κατηγορία : Επιστήμες Θετικές
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Το βιβλίο "Συμβατικά και σύγχρονα όργανα αεροσκαφών" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Αθ. Σταμούλης" έρχεται να καλύψει το κενό στο γνωστικό αντικείμενο των ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών (avionics). Ο συγγραφέας, έχοντας ασχοληθεί πολύπλευρα και σε βάθος με το αντικείμενο αυτό, παρουσιάζει τα αποτελέσματα πολυετούς ερευνητικής δραστηριότητας, διδακτικής εμπειρίας και πολλών πτητικών ωρών.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ποικιλία θεμάτων που εμπίπτουν στα αντικείμενα μηχανικής, αεροδυναμικής, ηλεκτρονικής, αυτομάτου ελέγχου και τηλεπικοινωνιών. Περιγράφονται η δομή και η λειτουργία των οργάνων αεροσκαφών. Κατά συνέπεια, η δομή και η λειτουργία του κάθε οργάνου συνδέεται αφενός με τους φυσικούς νόμους που το διέπουν και, αφετέρου, με την αξιοποίησή του κατά την πτήση.

Μεταξύ άλλων, τα στοιχεία που καθιστούν το βιβλίο αυτό ένα από τα σημαντικότερα στον τομέα του είναι:
- Η επιτυχημένη προσπάθεια να αναλυθούν εξελιγμένα τεχνολογικά θέματα χωρίς την προσφυγή στην ευρεία χρήση μαθηματικών.
- Η εξοικείωση που προσφέρει στον αναγνώστη με την ξένη ορολογία της τεχνολογίας που έχει αναπτυχθεί.
- Η διατήρηση της ζωντανής επαφής του αναγνώστη με την επιχειρησιακή αξιοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών.
- Ο ολοκληρωμένος τρόπος περιγραφής του αντικειμένου, ο οποίος πλεονεκτεί τόσο εκπαιδευτικά όσο και τεχνολογικά χωρίς να χάνει την επιστημονική του διάσταση.

Απευθύνεται σε ηλεκτρονικούς μηχανικούς και σε αεροναυπηγούς. Καλύπτει όμως παράλληλα τις απαιτήσεις των τεχνικών, όντας ιδιαίτερα χρήσιμο για τους χειριστές αεροσκαφών, δημιουργώντας ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μηχανικών και των χειριστών.