Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Ανάλυση παλινδρόμησης
Εκδόσεις : Σταμούλη Α.Ε.
Τιμή Web : € 60,47   (-10%)   € 54,42
Κατηγορία : Επιστήμες Θετικές
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Οι τεχνικές της Ανάλυσης Παλινδρόμησης χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη ταυτόχρονης μελέτης δύο ή περισσότερων μεταβλητών (χαρακτηριστικών) με στόχο την πρόβλεψη μιας εξ' αυτών όταν είναι γνωστή η τιμή κάποιας ή κάποιων άλλων μεταβλητών που σχετίζονται με αυτήν.

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να εφοδιάσει τον ενδιαφερόμενο αναγνώστη με όλο το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει σωστά τις τεχνικές της Ανάλυσης Παλινδρόμησης, καθώς και να παρουσιάσει μέσω παραδειγμάτων τον τρόπο επεξεργασίας αριθμητικών δεδομένων μέσω στατιστικών πακέτων.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:
- 62 παραδείγματα λυμένα αναλυτικά
- 230 ασκήσεις ταξινομημένες σε δύο διαφορετικά επίπεδα
- 6 εφαρμογές της Ανάλυσης Παλινδρόμησης σε πραγματικά προβλήματα αναλυτικά λυμένες με χρήση στατιστικού πακέτου

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια πρώτη εισαγωγή στην Ανάλυση Παλινδρόμησης, παρέχει όμως παράλληλα και πιο προχωρημένες γνώσεις για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν περισσότερο στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Δεν απαιτεί προηγούμενη επαφή του αναγνώστη με αυτό και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές πανεπιστημιακών τμημάτων οι οποίοι έχουν προηγουμένως παρακολουθήσει ένα εισαγωγικό μάθημα Πιθανοτήτων και Στατιστικής.


 
Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα