Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Ο Βιτγκενστάιν με Εικόνες
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Δίαυλος
Τιμή :       € 3,70 Προσφορά
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Ο Λουδοβίκος Βιτγκενστάιν έχει κατά κάποιον τρόπο εξάψει τη λαϊκή φαντασία: η περίπτωσή του θεωρείται αυτή ενός σύγχρονου Σωκράτη που, ως μαιτρ της αινιγματώδους λογικής, γοητεύει και θέλγει όλο τον κόσμο. Τί λέει όμως ο ίδιος ο Βιτγκενστάιν για όλα αυτά;

Στο "Βίτγκενστάιν με εικόνες" συναντάμε έναν παραξενο άνθρωπο: τον άτρεπτο λογικό που βγάζει την ποίηση πάνω από τη φιλοσοφία, που κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία και την εχάρισε ολόκληρη, που ζήτησε να βρει το θάνατο στα χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Συναντάμε τον μεγάλο δάσκαλο που συμβούλευε τους φοιτητές τους να παρατήσουν τη φιλοσοφία, μια βασσανισμένη ψυχή που τρελαινότανε γι' αστεία και αστυνομικές ιστορίες, τον μοναχικό στοχαστή που, ωστόσο, δεν του έλειψαν οι μεγάλες φιλίες.

Δίνουμε επίσης έναν εύληπτο και κατανοητό οδηγό τόσο του βασικού του έργου "Tractatus logicophilosophicus" που αποτελεί δέιγμα κρυστάλλινης μεν, αλλά δυσπρόσιτης λογικής, όσο και των "Φιλοσοφικών παρατηρήσεων", που ως έργο είναι φιλικότερο προς τον αναγνώστη. Ο ενδιαφερόμενος που έχει μπαφιάσει από το σύνθετο χαρακτήρα αυτών των έργων ή έχει μπερδευτεί απότη φήμη του Βιτγκενστάιν και γιαυτό τρομάζει να τον πιάσει στα χέρια του και να τον διαβάσει,θα βρεί στο λαγαρό κείμενο του John Ηeaton και στα εκπληκτικά σκίτσα της Judy Groves την ιδεώδη εισαγωγή σ' έναν από τους κορυφαίους φιλοσόφους του 20ού αιώνα.