Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Άμωμη αλίευση
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Μελάνι
Τιμή Web : € 8,50   (-10%)   € 7,65
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Ο ποιητής, αλιεύοντας απ' τα αβαθή της μνήμης ένα πλήθος από στερητικά του βίου του, του βίου μας, τα ανατέμνει, τα "αρμαθιάζει", και μας τα καταθέτει σε τούτη την πρώτη του ποιητική συλλογή, έτοιμα ν' αναμετρηθούν με τον χρόνο και την κρίση του κοινού.

Η "Άμωμη Αλίευση" περιλαμβάνει ό, τι επιχείρησε να ελιχθεί και να αποδράσει κι ό,τι επίσης βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στο διάβα του στοχασμού του ποιητή, σκέψεις και συμβάντα ανερμάτιστα, ανερμήνευτα, απροσδόκητα, οριστικά αμετά-κλητα, προϊόντα παρατήρησης του έσω κι έξω κόσμου του.

Χαμηλόφωνα, υπαινικτικά, με διάθεση "καταδυτική", η ποίηση του Γιώργου Κουλιανού επιχειρεί ν' αναμετρηθεί με τους πρωτογέννητους ανομολόγητους φόβους του ανθρώπου, επιχειρώντας να τους ξορκίσει, με τόλμη και παρρησία, δίχως ηττοπάθεια, σε ύφος και γλώσσα που προτιμούν ν' αποφεύγουν τους περιττούς κι επικίνδυνους κυματισμούς. Στο modus operandi του ποιητή καταλογίζεται η "καθαρτική επωδός", όπως την ονομάζει, που έρχεται κι ολοκληρώνει πολλά από τα ποιήματα αυτής της συλλογής. Επωδός που κατά κάποιο τρόπο "καθαίρει" λυτρωτικά τον αναγνώστη από την "περιπέτεια" της ψυχής.