Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Μάθηση και αξιολόγηση
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Γρηγόρη
Τιμή Web : € 15,21   (-10%)   € 13,69
Κατηγορία : Εκπαίδευση
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Το συγκεκριμένο σύγγραμμα ασχολείται κατεξοχήν με τις σημασιακές σχέσεις των λέξεων, δηλαδή τη συνωνυμία και την αντωνυμία. Εφόσον μάλιστα οι σημασιολογικές συσχετίσεις είναι απαραίτητες για την παραγωγή λόγου, η διδασκαλία των συνωνύμων και των αντιθέτων αναδεικνύεται σε πρωτεύουσα στρατηγική για τη λεξική κατάκτηση.

Η καλή γνώση των συνωνύμων και των αντιθέτων πλουτίζει το λεξιλόγιο, διευρύνει τη σκέψη και αυξάνει τις επικοινωνιακές δυνατότητες του χρήστη. Χάρη στις σημασιακές σχέσεις των λέξεων, επιτυγχάνεται μια εύστοχη και αποτελεσματική χρήση των λέξεων, αποκτάται σαφήνεια και ακρίβεια στο λόγο μέσα από τη γνώση του υφολογικού δυναμισμού της γλώσσας.

Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται τόσο στους μαθητές του Δημοτικού, όσο και στους δασκάλους και στους γονείς που ενδιαφέρονται για τη γλωσσική καλλιέργεια των μαθητών και των παιδιών τους αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ένα βοήθημα για τους ίδιους τους μαθητές που επιθυμούν να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, καθώς επίσης και ως μια τράπεζα συνωνύμων και αντιθέτων για περαιτέρω αξιοποίηση από τον εκπαιδευτικό.

Δεδομένου ότι η μάθηση των σημασιακών σχέσεων των λέξεων είναι βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική επικοινωνία, η σωστή αναγνώριση και χρήση των συνωνύμων και των αντωνύμων μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο τρόπο για την αναγνώριση των σημασιολογικών αξιών και των λεπτών σημασιολογικών αποχρώσεων που χαρακτηρίζουν το λόγο μας.