Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Νεοελληνισμός και νεωτερικότητα
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Γρηγόρη
Τιμή Web : € 20,90   (-10%)   € 18,81
Κατηγορία : Κοινωνιολογία
Βαθμολογία :

Περιγραφή : O νεοελληνισµός δεν είναι µια κάποια πραγµατικότητα αφηρηµένη σαν την «ελληνικότητα», την οποία καθένας φαντάζεται και προσδιορίζει εκάστοτε κατά το δοκούν, αλλά είναι µια απτή πραγµατικότητα των ζώντων και δρώντων Ελλήνων της σύγχρονης εποχής µας. Προσδιορίζεται µε την ανάδυση της νεωτερικότητας στην Δύση της Ευρώπης. Χρονολογείται από τον ανθρωπισµό της Αναγέννησης στον 15ο αιώνα και τον διαφωτισµό των Νέων Χρόνων στον 18ο αιώνα.

Νεοελληνισµός είναι η συνάρτηση ελληνισµού και νεωτερικότητας. Κάθε συνάρτηση είναι ενδιαφέρουσα και δύσκολη, όπως είναι άλλωστε η ίδια η ζωή: ωραία και δύσκολη.

Ο νεοελληνισµός είναι η συνισταµένη του ελληνισµού και της νεωτερικότητας. Η φιλοσοφία θεµατογραφεί τον νεοελληνισµό, ακριβώς επειδή είναι µια πραγµατικότητα της ζωής µας.

Το ερώτηµα είναι πώς συναρτάται ο νεοελληνισµός µε την νεωτερικότητα; Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού, επιχειρούµε να σκιαγραφήσουµε κάποιες απαντήσεις στo παραπάνω ερώτηµα και επιδιώκουµε να επιτύχουµε συναντήσεις µε φορείς άλλων, εντελώς αντίθετων απόψεων.

Κάπως έτσι µπορεί ο λόγος να µην καταντά καταθλιπτικός µονόλογος ούτε να εκφυλίζεται σε µανιακό αντίλογο. Ο αυθεντικός διάλογος είναι το καλύτερο αντίδοτο στο µανιοκαταθλιπτικό σύνδροµο των µεταµοντέρνων καιρών µας.