Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Οδηγός διάγνωσης και θεραπείας της ελκώδους κολίτιδος και της νόσου του Crohn στην καθημερινή κλινική πράξη
Εκδόσεις : Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Τιμή Web : € 38,00   (-10%)   € 34,20
Κατηγορία : Υγεία
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Η Ιδιοπαθής Φλεγμονώδης Εντερική Νόσος (Ελκώδης κολίτις και νόσος του Crohn, ΙΦΕΝ), συγκαταλέγεται μεταξύ των σπουδαιoτέρων και πλέον ενδιαφερουσών νόσων του ανθρώπου. Πάθηση αινιγματικής αιτιολογίας, χαρακτηρίζεται από εμφάνιση κλινικών εκδηλώσεων όχι μόνο από τον πεπτικό σωλήνα, αλλά και από όλα σχεδόν τα όργανα και συστήματα.

Η έκδοση του παρόντος βιβλίου έχει ως σκοπό να παράσχει στον γαστρεντερολόγο, χειρουργό, παθολόγο, γενικό ιατρό, ειδικευόμενους ιατρούς των ανωτέρω ειδικοτήτων και τελειόφοιτους φοιτητές της ιατρικής, έναν πρακτικό, γνωσιολογικά συμπυκνωμένο, αλλά και σαφή οδηγό, σχετικώς με την διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΙΦΕΝ στην καθημερινή κλινική πράξη.

Το περιεχόμενο παρατίθεται κατά τρόπο που να απαντά σε ερωτήσεις τις οποίες ο ίδιος ο θεράπων ιατρός θέτει στον εαυτό του κατά την διάρκεια της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης του ασθενούς του. Ερωτήματα σχετικώς με την φύση, προέλευση, σημασία και αξιολόγηση των συμπτωμάτων του ασθενούς, την συμβολή τους στη διαφορική διάγνωση και στον βαθμό που επηρεάζουν την θεραπευτική παρέμβαση, επιχειρείται να απαντηθούν με συντομία και σαφήνεια. Το είδος της αγωγής που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε κάθε περίπτωση, αλλά και ο τρόπος παρακολούθησης του θεραπευτικού αποτελέσματος αναλύονται εποικοδομητικά.