Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Στατική Ι
Εκδόσεις : Τζιόλα
Τιμή Web : € 29,29   (-10%)   € 26,36
Κατηγορία : Επιστήμες Θετικές
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Το συγγραφικό αυτό πόνημα έχει σκοπό να καλύψει τη διδασκαλία του μαθήματος "Στατική Ι" στους φοιτητές των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Πολιτικών Δομικών Έργων και Εκπαιδευτικών Πολιτικών Έργων Υποδομής της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Επίσης να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα και για τους φοιτητές των Τ.Ε.Ι. και Πολυτεχνικοί Σχολών.

Λόγω της πολυετούς διδακτικής εμπειρίας της συγγραφέως, εδόθη έμφαση στον εμπλουτισμό του με πολλά αριθμητικά παραδείγματα και ασκήσεις και όχι στην εκτενή ανάπτυξη της θεωρίας, διότι επιτυγχάνεται έτσι γρηγορότερη, ευκολότερη κατανόηση και μεγαλύτερη ευχέρεια στην επίλυση των θεμάτων της Στατικής. Εξάλλου, η πρόθεση ήταν να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των φοιτητών, δηλ. την ύπαρξη ενός βιβλίου με την προαναφερθείσα δομή και περιεχόμενο ως την ύλη του.

Το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού αναφέρεται στους ισοστατικούς φορείς, οι οποίοι αποτελούν την διδασκόμενη ύλη του μαθήματος "Στατική Ι".

Η Στατική βέβαια, είναι ένα από τα βασικότερα μαθήματα της ειδικότητας του Πολιτικού Μηχανικού και του Μηχανολόγου. Η γνώση της είναι απαραίτητη, για να διαστασιολογήσουμε τις κατασκευές μας, ώστε να είναι ασφαλείς.

Η Στατική επίσης, εξετάζει τα σώματα που βρίσκονται σε ισορροπία. Σύμφωνα με τον πρώτο νόμο του Νεύτωνα, αν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε ένα σώμα είναι μηδέν, τότε το σώμα ή ηρεμεί ή κινείται ευθύγραμμα και ομαλά (σταθερή ταχίπητα).

Τα φορτία των κατασκευών με τα οποία ασχολείται η Στατική είναι στατικά, δηλ. ανεξαρτήτως του χρόνου. Εν αντιθέσει με τη Δυναμική που ασχολείται με δυναμικά φορτία, δηλ. συναρτήσει του χρόνου, και μελετά τη μεταβολή της ταχύτητας που προκαλείται, εξαιτίας των δυναμικών φορτίων. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


 
Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα