Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Σόλο
Συγγραφέας :
 
Μεταφραστής : Παπαδημητρίου Χίλντα
Εκδόσεις : Μεταίχμιο
Τιμή Web : € 18,80   (-10%)   € 16,92
Κατηγορία : Λογοτεχνία Ξένη
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Με παράτολμη φαντασία και εκθαμβωτικό λυρισμό, ο Ράνα Ντασγκούπτα φιλοτεχνεί ένα πορτρέτο του αιώνα που πέρασε μέσα από την ιστορία ενός εκατοντάχρονου Βούλγαρου.

Στο πρώτο μέρος του "Σόλο", ο αναγνώστης γνωρίζει τον Ούλριχ, τον γιο ενός μηχανικού σιδηροδρόμων, ο οποίος έχει δύο μεγάλα πάθη: το βιολί και τη χημεία. Ο πατέρας του του στερεί το πρώτο, έτσι ο Ούλριχ στρέφεται στη χημεία. Σπουδάζει στο Βερολίνο του Αϊνστάιν και του Φριτς Χάμπερ, το οποίο όμως θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει όταν η πατρική περιουσία χάνεται. Επιστρέφει στη Σόφια για να φροντίσει τους γονείς του και δεν φεύγει ποτέ ξανά. Αποδρά μόνο στις ονειροπολήσεις του, στον εκρηκτικό κόσμο των οποίων εισέρχεται ο αναγνώστης στο δεύτερο μέρος του βιβλίου. Με ένα εντυπωσιακό άλμα από το παρελθόν στο παρόν, από την αληθινή στη φανταστική ζωή, ο Ντασγκούπτα παρακολουθεί τα παιδιά της φαντασίας του ήρωά του: τα οποία γεννιούνται υπό κομμουνιστικό καθεστώς αλλά πορεύονται στον μετα-κομμουνιστικό κόσμο της διασημότητας και της βίας.

Επιστήμη και πόνος ψυχής, ο παλιός και ο καινούργιος κόσμος, η πραγματικότητα και η φαντασία μπλέκονται στο έργο ενός βιρτουόζου συγγραφέα.

"Ένα μυθιστόρημα εξαιρετικής και εκπληκτικής ιδιορρυθμίας, το "Σόλο" επιβεβαιώνει ότι ο Ράνα Ντασγκούπτα είναι ο πιο αναπάντεχος και ο πιο αυθεντικός ινδός συγγραφέας της
γενιάς του."
(Salman Rushdie)

"Μόνο οι πλέον προικισμένοι συγγραφείς, όπως ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και ο Τζόναθαν Σάφρον-Φόερ, μπορούν να ισορροπήσουν επαρκώς το σουρεαλιστικό με το πραγματικό. Αυτή η ελίτ καλωσορίζει τώρα στους κόλπους της τον Ράνα Ντασγκούπτα. Έχει τον απόλυτο έλεγχο του μαγικού ρεαλισμού και το πρώτο του μυθιστόρημα είναι καταπληκτικό."
(Andrew Staffell, "Time Out" - London)

"Με λεπτοδουλεμένη και μετρημένη δηκτικότητα, ο Ράνα Ντασγκούπτα συλλαμβάνει το ξεθώριασμα του παρελθόντος από το μυαλό."
(TLS)