Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Νεκρική Σιωπή στο Μοναστήρι της Βαρκελώνης
Συγγραφέας :
 
Μεταφραστής : Βόσσου Κρήτη
Εκδόσεις : Περίπλους
Τιμή Web : € 18,10   (-10%)   € 16,29
Κατηγορία : Αστυνομικά
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Ένας μοναχός της μονής της Πομπλέτ, ειδικός σε θέματα Τέχνης, δολοφονείται ενώ δουλεύει για την αποκατάσταση από τη φθορά του χρόνου ενός ιερού λειψάνου, εκτεθειμένου στο παρεκκλήσι μιας μονής καλογραιών στη Βαρκελώνη.

Το περίεργο είναι ότι εξαφανίζεται και το ίδιο το ιερό λείψανο.

Η αστυνόμος Πέτρα Ντελικάδο και ο βοηθός της Φερμίν Γκαρθόν, ερευνώντας την εκδοχή ότι και η δολοφονία και η κλοπή του λειψάνου αποτελούν έργο φανατικού θρησκευόμενου, ψάχνουν σκοτεινά ιστορικά αρχεία της Καθολικής Εκκλησίας που τους είναι παντελώς ξένα.

Οδηγούνται στη σκοτεινή «Τραγική Εβδομάδα» στη Βαρκελώνη του 1909, όταν ξέσπασε η οργή του κόσμου εναντίον της Εκκλησίας, κάηκαν ναοί, καταστράφηκαν εκκλησιαστικά κειμήλια, φονεύτηκαν ιερωμένοι και λείψανα αγίων πετάχτηκαν στους δρόμους.

Οι υποψίες στρέφονται και κατά της ισχυρής οικογένειας ευεργετών της μονής των καλογραιών, η οποία τότε είχε παίξει σημαντικό ρόλο κατά των επαναστατών.

Πηγαίνοντας από έκπληξη σε έκπληξη μέχρι την απρόσμενη διαλεύκανση της υπόθεσης, η εισβολή της Πέτρας Ντελικάδο στον σιωπηλό μοναστηριακό κόσμο μας ωθεί να σκεφτούμε τι μπορεί να συμβαίνει τριγύρω μας χωρίς να το υποπτευόμαστε.

Μαζί της, η συγγραφέας Αλίθια Χιμένεθ Μπάρτλετ, αποδεικνύει όσο ποτέ άλλοτε την ικανότητά της να πλέκει με δεξιοτεχνία, σαρκασμό και χιούμορ απροσδόκητες ιστορίες και να ερευνά τα μυστηριώδη βάθη της ανθρώπινης ψυχής.