Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Πρόναοι και μετόπες
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Ιωλκός
Τιμή Web : € 10,00   (-10%)   € 9,00
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Διαποτισμένη από ένα υπαρξιακό πνεύμα, η ποιητική συλλογή του Αλέκου Κατσιούρη «Πρόναοι και μετόπες» ερευνά τις βασανιστικές πτυχές του ανθρώπινου νου, καθώς και τις ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές της ψυχής. Πρόκειται για μια δημιουργία με εργαλείο τις λέξεις. Λέξεις οι οποίες χορεύουν έξω από τις σελίδες, αναδύοντας μια σειρά από συναισθήματα, συλλογισμούς και εικόνες που πανηγυρίζουν στους μικρούς θριάμβους της καθημερινής ζωής και υποφέρουν στους μεγάλους πόνους, με τον ίδιο απλό τρόπο που η φύση κάνει τα θαύματά της.
Αυτή η υπέροχη συλλογή διεισδυτικών ποιημάτων διαπερνά την επιφανειακή εικόνα του ανθρώπου και της κοινωνίας, πηγαίνοντας κατευθείαν στην ουσία της ζωής, όπως την ξεσκεπάζουν περίτεχνα οι λέξεις. Πόσο συχνά συναντάμε μια ποίηση, ικανή να μας συνεπάρει την ώρα που τη διαβάζουμε και ταυτόχρονα να βρίσκεται δίπλα μας σ? ένα προκλητικό ταξίδι στοχασμού και συναισθημάτων;
Η ποίηση του Αλέκου Κατσιούρη αποκαλύπτει ένα κοσμικό σύμπαν που συνδυάζει τον πολιτισμό με τις παραδόσεις, το μύθο με την πραγματικότητα, αφού οι άνθρωπος την ώρα που πασχίζει για την επιβίωση αποζητά την πνευματική υπερβατικότητα.
Πρόκειται για μια συλλογή που δε διαβάζεται μόνο μια φορά, αλλά συχνά, για να μας υπενθυμίζει τα διλήμματα και το μεγαλείο της ζωής.

Jon Kofas,
Συγγραφέας


 
Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα