Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Δικαστική ψυχολογία
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Σάκκουλας Αντ. Ν.
Τιμή Web : € 30,28   (-10%)   € 27,25
Κατηγορία : Ψυχολογία
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Η "Δικαστική ψυχολογία" (α΄ έκδοση 2007) συμπορεύεται με τη "Δικαστική ψυχιατρική" του Λεωνίδα Κοτσαλή (δ΄ έκδοση 2008). Έτσι καλύπτεται ευρύ φάσμα επαφής και συνεργασίας νομικών, ψυχιάτρων και ψυχολόγων με στόχο την απονομή ουσιαστικής δικαιοσύνης στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και με σεβασμό της αξίας του ανθρώπου (άρθρ. 2 § 1 Σ.).
Η δικαστική ψυχολογία αποτελεί κλάδο της ψυχολογίας που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια με αυξανόμενο ενδιαφέρον τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Το εγχειρίδιο αυτό είναι πολύτιμο εργαλείο για τον νομικό αλλά και για τον ψυχολόγο ο οποίος βρίσκεται - ιδιαίτερα με την ιδιότητα του πραγματογνώμονα - σε κάποια δικαστική διαδικασία. Απευθύνεται στον νομικό (φοιτητή της Νομικής Σχολής, δικηγόρο, δικαστικό ή εισαγγελικό λειτουργό), στον εγκληματολόγο, στον ψυχολόγο, ακόμη και στον ψυχίατρο.
Κεντρικά θέματα αποτελούν η οριοθέτηση της δικαστικής ψυχολογίας, η ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη ιδιαίτερα ενόψει των άρθρων 34 και 36 Π.Κ. και η αποστολή και λειτουργία του ψυχολόγου-πραγματογνώμονα με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως επίσης το ζήτημα της ψυχολογίας των μαρτύρων, της εξέτασης δηλ. της αξιοπιστίας τους, θέμα κρισίμου σημασίας για την έκβαση της ποινικής δίκης και για την υπόσταση της ποινικής απόφασης.
Με την δεύτερη έκδοση του εγχειριδίου "Δικαστική ψυχολογία" γίνεται συμπλήρωση ορισμένων παραπομπών από βιβλιογραφικής απόψεως, κάποια σημεία αποσαφηνίζονται, ο συνεκτικός ιστός του βιβλίου ενισχύεται με εσωτερικές διασυνδέσεις και αναδεικνύεται η συμπόρευση με το εγχειρίδιο της "Δικαστικής ψυχιατρικής".


 
Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα