Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Κληρονομικό δίκαιο
Εκδόσεις : Σάκκουλας Αντ. Ν.
Τιμή Web : € 137,59   (-10%)   € 123,83
Κατηγορία : Νομικά
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Χωρίς το Κληρονομικό Δίκαιο η ιδιοκτησία και γενικότερα η περιουσία δεν θα αποτελούσαν παρά απλή ισόβια επικαρπία. Μόνο η δυνατότητα της μετάθεσης μεταβίβασης της περιουσίας στην οικογένεια και τους εξ αίματος συγγενείς ενθαρρύνει, ενισχύει και δικαιολογεί τη δημιουργία, τη διατήρηση και την αύξηση της περιουσίας από τον άνθρωπο.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η δυνατότητα αυτή αποτελεί για τον άνθρωπο λόγο ύπαρξης, δίνει περιεχόμενο στη ζωή, τη δράση και τη δημιουργικότητά του.
Η αρχική πρόθεση του συγγραφέα ήταν να συγγράψει ένα διδακτικό εγχειρίδιο, δεδομένου ότι οι διατάξεις του Κληρονομικού Δικαίου του Αστικού Κώδικα έχουν ερμηνευθεί κατά τρόπο υποδειγματικό από καταξιωμένους συναδέλφους στους τόμους IX και X της κατ’ άρθρον ερμηνείας του ΑΚ των Γεωργιάδη/Σταθόπουλου. Τα ερεθίσματα όμως, που συνεχώς αναβλύζουν από τη νομολογία των δικαστηρίων μας και από τη συγγραφική παραγωγή των ελλήνων νομικών -ιδίως μετά τις αναθεωρήσεις του Οικογενειακού Δικαίου- ήταν τόσο πλούσια, ώστε το έργο πήρε τελικά τη μορφή ενός μεγάλου εγχειριδίου.