Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Πέρασμα
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Καπόν
Τιμή Web : € 11,72   (-10%)   € 10,55
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Το "Πέρασμα" αποτελεί, την τρίτη ποιητική κατάθεση του Γιάννη Χ. Παπαϊωάννου, με 96 ποιήματα που αναπτύσσονται σε πέντε θεματολογικές ενότητες:

Στην πρώτη, με τίτλο "Τα ειπωμένα και τα ανείπωτα", ο βασικός προβληματισμός κινείται στο ίδιο το ζητούμενο της ποιητικής διατύπωσης, στην επιθυμητή ευστοχία των λέξεων και τη συμπληρωματική τους σιωπή.

"Το αίνιγμα των εικόνων" αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους διαβαίνουμε στην ενδοχώρα της όρασης, από το φαινόμενον στο σημαίνον, από την επιφάνεια στο βάθος. Ο καθρέφτης και η σκιά, γίνονται πρόσφορα ερεθίσματα για την επικοινωνία μας με το διαβατικό και το αφανές.

"Η πτήση και η πτώση" είναι μια κατάθεση για τη διαδρομή του Έρωτα από την ηδονή στην οδύνη. Για την απληστία που μας ληστεύει και την αναζήτηση της πληρότητας που μας αφήνει άδειους.

"Η διαδικασία της απόσταξης" περιλαμβάνει δοκιμές πάνω στην αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής πύκνωσης.

Τέλος, οι "αναφορές στο Χρόνο", περιδινίζονται γύρω από τις παιγνιώδεις ιδιοτροπίες του τυχαίου, που μας αφήνουν ανυπεράσπιστους μπροστά στην πλάνη της δικαίωσης, αλλά και δυνητικά σοφούς, συμφιλιωμένους με το ακαριαίον του προσωπικού μας Περάσματος.


 
Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα