Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Flâneur
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Ιανός
Τιμή Web : € 15,00   (-10%)   € 13,50
Κατηγορία : Ιστορία Παγκόσμια
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου Στέφανου Τσιτσόπουλου χρωστά τον τίτλο του στον "Flaneur" του Μπωντλέρ. Ο "περιπατητής", κατά τον μεγάλο Γάλλο ποιητή και στοχαστή, διασχίζει την πόλη με απώτερο στόχο να τη βιώσει, να την καταλάβει, να τη διερευνήσει και να την εξηγήσει.

Τα 40 κείμενα αυτού του βιβλίου υπακούουν σε αυτόν τον ορισμό, όπως άλλωστε και οι εβδομαδιαίες ανταποκρίσεις του Στέφανου Τσιτσόπουλου από τη Θεσσαλονίκη για την Athens Voice. Όπως έγραψε στον πρόλογο και η Σώτη Τριανταφύλλου, "για τον Στέφανο Τσιτσόπουλο, η Θεσσαλονίκη είναι σαν την "ecstatic city" του Νigel Coates -"ένα μισο-πραγματικό, μισο-φανταστικό μόρφωμα [...] με ρευστή αρχιτεκτονική υβριδίων [...] ένα κοινό πεδίο ταυτότητας και επιθυμίας" στο οποίο φαίνεται να ενσωματώνεται λίγο από το Χονγκ-Κονγκ και λίγο από το Λος Άντζελες, λίγη από την Αθήνα και την Ισταμπούλ πάνω σ' έναν φανταστικό χάρτη".

Παράλληλα με τη Θεσσαλονίκη, στο "Flaneur" θα διαβάσετε και μια συλλογή άρθρων-εμπειριών από τα ταξίδια του στις μητροπόλεις του πλανήτη. Το μείγμα είναι εντυπωσιακό: η Θεσσαλονίκη και το Βερολίνο, η Εγνατία οδός και η ρωμαϊκή Via Condotti, οι ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ και οι αιθαλομίχλες που σαν μολυσματικά ροδοπέταλα ραίνουν το Κορδελιό τις νύχτες. Το "Flaneur" είναι ένα βιβλίο-σύντμηση χιλιομέτρων, εικόνων, ήχων, ιδεών και ηρώων, που φιλοτεχνούν το κοσμοπολίτικο πορτρέτο μιας περιπλάνησης ενός αιώνιου ταξιδιώτη.

Το βιβλίο υποστηρίζεται από μια σειρά ασπρόμαυρων εξαιρετικών flaneur φωτογραφιών του Πέτρου Νικόλτσου, που αποτυπώνουν ιδανικά πυρετώδη και παροξυσμικά τον ίλιγγο της vita moderna.