Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Νευρολογία
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : University Studio Press
Τιμή Web : € 32,00   (-10%)   € 28,80
Κατηγορία : Υγεία
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Η Νευρολογία είναι η ειδικότητα της ιατρικής επιστήμης που ασχολείται με το πιο σύνθετο όργανο του ανθρώπινου σώματος, το νευρικό σύστημα. Σύνθετο τόσο στην ανατομική του δομή, όσο και στη λειτουργικότητά του. Έτσι είναι λογικό να προκαλείται φόβος στους φοιτητές στην πρώτη τους επαφή με τη Νευρολογία και άγχος στους νέους κυρίως γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την περίπτωση προσβολής του νευρικού συστήματος.

Η κατανόηση της νευρολογικής συμπτωματολογίας και η ερμηνεία της νευρολογικής σημειολογίας από τους φοιτητές ή τους γιατρούς της γενικής ιατρικής και της παθολογίας, δεν απαιτούν τη γνώση της ανατομίας του νευρικού συστήματος σε όλες του τις λεπτομέρειες.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να δώσει στους φοιτητές και στους νέους γιατρούς τις βασικές γνώσεις της ανατομίας και της φυσιολογίας του νευρικού συστήματος, ώστε με τη γνώση της βασικής νευρολογικής εξέτασης και την αξιολόγηση της νευρολογικής σημειολογίας να αναγνωρίζουν την προσβολή τον νευρικού συστήματος.

Για τον ασκούμενο στη Νευρολογία γιατρό, και για πρώτη ανάγνωση, παρατίθενται οι νευρολογικές νόσοι, σχετικά εκτεταμένα οι συχνότερες, και συνοπτικά οι σπανιότερες. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη μεθοδολογία προσέγγισης του ασθενή, ώστε η διάγνωση να γίνεται στο συντομότερο χρόνο, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικότερα τη σύγχρονη τεχνολογία. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


 
Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα