Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Αριάδνη
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Ωρίωνας
Τιμή Web : € 15,00   (-10%)   € 13,50
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Το όνομα της ηρωίδας έχει συνδεθεί στην μυθολογία με τον λαβύρινθο, το χάωδες, μυθικό οικοδόμημα της Κρήτης. Η ιστορία της σύγχρονης Αριάδνης στο μυθιστόρημα αυτό, διαδραματίζεται την δεκαετία του 1950 που ήταν το ίδιο χαοτική και οδυνηρή, ιδιαίτερα για την νεολαία της, που αμφιταλαντευόταν εναγώνια ανάμεσα στην πρόοδο της μεταπολεμικής Ευρώπης και της
"καθεστηκυίας τάξης" της πατρίδας τους.

Σε αυτήν την δύσκολη και επώδυνη για την νεολαία μεταβατική περίοδο, η Αλίκη, μια από τις ηρωίδες, διηγείται την ιστορία τεσσάρων φοιτητριών του Α.Π.Θ.
Στην πολυτάραχη πορεία της φοίτησής τους, περιγράφονται με αξιοσημείωτη ευρηματικότητα και μοναδική παραστατικότητα, οι έρωτες, τα πάθη, οι φόβοι και οι ανησυχίες, η σημασία της φιλίας αλλά και η δύναμη της αγάπης.

Η πρωτότυπη πλοκή, οι αναπάντεχες ανατροπές, η εκφραστικότητα και ο στοχασμός δημιουργούν ένα μυθιστόρημα σαγηνευτικό που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία του σελίδα. Οι ηλικιωμένοι αναγνώστες θα χαρούν την αναπόληση και οι νεότεροι θα έχουν την δυνατότητα να συγκρίνουν τις δύο εποχές.