Περιγραφή

Το Όλον και ό,τι υπάρχει μέσα σ’ αυτό περιλαμβάνονται στον αριθμό τρία, γιατί το τέλος, το μέσον και η αρχή έχουν τον αριθμό του όλου, που είναι η τριάδα.
Τρεις είναι οι αντίπαλες ομάδες που δίνουν μάχη αναμεταξύ τους, εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια, για τρεις λίθους (κόκκινη, λευκή, μαύρη) που σώθηκαν από τη χαμένη Ατλαντίδα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ίδια η θεά Αθηνά τις μετέφερε στη Σάιδα της Αιγύπτου 9000 χρόνια πριν. Ο Πλάτωνας είναι ο μόνος σε ολόκληρο τον κόσμο που αναφέρει την ιστορία αυτή, σε ένα βιβλίο που όλοι πιστεύουν πως δεν ολοκλήρωσε ποτέ. Για ποιο λόγο ο λόρδος Έλγιν έκλεψε τη συγκεκριμένη Καρυάτιδα; Τι δύναμη έχουν ή μπορούν να προσδώσουν οι πέτρες αυτές;
Η Σοφία Φόρτμαν, μια αγγλίδα αρχαιολόγος, είναι αυτή που χωρίς να το ξέρει, έχει στα χέρια της τη μαύρη λίθο. Την εξουσιαστική λίθο με τη μεγαλύτερη δύναμη, που όλοι προσπαθούν απεγνωσμένα να πάρουν στην κατοχή τους.
Ποιος από τους τρεις γοητευτικούς άντρες που εμπλέκονται στη ζωή της λέει την αλήθεια;
Είναι προτιμότερο να ζεις στην άγνοια ή στο ψέμα;

Σχόλια

Login για να προσθέστε το σχόλιο σας
  • christos

    Γιάννης Περατικός Μου άρεσε το πρωτότυπο της ιστορίας και οι εμπεριστατωμένες περιγραφές με βοήθησαν να επισκεφτώ με τα μάτια της φαντασίας τα μέρη που αναφέρει ο συγγραφέας. Το ταξίδι μπρος πίσω μέσα στον χρόνο είναι ένα ακόμη στοιχείο που προσδίδει ιδιαιτερότητα και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη που περιμένει κάθε φορά να δει που θα μεταφερθεί, σε ποιά εποχή και που. Το βιβλίο μου χάρισε μερικές πολύ ευχάριστες ώρες παρέα και δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου να το διαβάσω.

    christos

    Νεφέλη Πόπη Ζάνη Ένα μυθιστόρημα που το ταξίδι του είναι γεωγραφικό, ιστορικό, φιλοσοφικό αλλά και ερωτικό! Όλο αυτό το πάντρεμα το κάνει ξεχωριστό και μοναδικό. Μεγάλη δράση,συναρπαστική πλοκή που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι τέλους.

    christos

    Στέλλα Χατζή Ένα υπέροχο βιβλίο ! Γρήγορο , έξυπνο, με πολλή δράση, ιδέες και πληθώρα ιστορικών, μυθολογικών, φιλοσοφικών και γεωγραφικών πληροφοριών. Θα σας συναρπάσει! Προσωπικά, δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

    christos

    Μαίρη Λ. Είναι εξαιρετικό, κυλάει γρήγορα, με όμορφες εναλλαγες σε διάφορα χρονικά γεγονότα. Δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου μέχρι να φτάσω στο τέλος και να δω την κατάληξη της ιστορίας των ηρώων. Ένα μεγάλο "Μπράβο" στο συγγραφέα και εύχομαι το επόμενο να ξεπεράσει το προηούμενο.

    christos

    Το 3 (τρία) είναι ένα βιβλίο γεμάτο μυστήριο, περιπέτεια, που σε κρατά καθηλωμένο ως το τέλος! Η ηρωίδα πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια και ποιος την λέει. Ποιον να πιστέψει; Ένα κυνηγητό μέχρι τέλος! Ένα βιβλίο που σε περνά από πολλές εποχές πίσω στο χρόνο και φτάνει μέχρι σήμερα. Σταυρούλα Κεραμάρη - Αναγνώστρια

    christos

    Μόλις ολοκλήρωσα το ταξίδι.. Το 3 (Τρία) είναι ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές. Είναι ένα βιβλίο που σε κρατά ως το τέλος χωρίς να μειώνεται το ενδιαφέρον σου. Είναι ένα βιβλίο - μωσαϊκό ιστορίας, μυθολογίας, γνώσης, σοφίας, αγάπης και έρωτα! Περιλαμβάνει έρευνα, δράση, συναισθήματα. Ο γραπτός λόγος του συγγραφέα και φίλου Χρήστου είναι μεθυστικός γιατί σε πάει όπου θέλει εκείνος και εσύ δέχεσαι το ένα ποτήρι μετά το άλλο γιατί την μια είναι γνώση, την άλλη είναι περιπέτεια, την επόμενη είναι αισθήσεις. Θέλω να σημειώσω σε ένα τεφτεράκι τις εισαγωγές των κεφαλαίων για τον αριθμό 3 και την ερμηνεία που του προσδίδουν στο βάθος των αιώνων. Αν κάτι θέλω πιο πολύ είναι να τον ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτό το υπέροχο βιβλίο που πήρε θέση στη βιβλιοθήκη μου και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου. Ένα δείγμα πανέμορφης γραφής από έναν άνθρωπο με ανήσυχο πνεύμα και υπέροχη ψυχή!! Μην ησυχάσεις ποτέ!!! Θεώνη Μπρίλη - Αναγνώστρια

    christos

    Το 3 (τρία) είναι συναρπαστικό... τελειώνω και στεναχωριέμαι, έχει απίστευτη πλοκή, μου αρέσει που απλώνεται στο χρόνο και έχει τόσα πολλά πρόσωπα!!! Σ' ευχαριστώ που μου πρόσφερες αυτό το ταξίδι!!! Ράνια Ασλανίδου - Αναγνώστρια


Δείτε κι αυτά
Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα