Άμεσα διαθέσιμο

Αποστέλλεται εντός 2 εργάσιμων ημερών
   
Bookmark and Share
Το Διαδίκτυο
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Κριτική
Τιμή Web : € 14,94   (-10%)   € 13,45
Κατηγορία : Κοινωνιολογία
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Αντλώντας από στοχαστές τόσο διαφορετικούς όσο ο Πλάτωνας και ο Κίρκεγκωρ, το βιβλίο είναι από τα πρώτα που εισάγει τη φιλοσοφική σκέψη στη συζήτηση γύρω από το πόσο μακριά μπορεί να μας πάει ή να μην μας πάει το διαδίκτυο.
Ο Ντρέιφους εντοπίζει τις ρίζες του χρήστη, που αποκομμένος από το σώμα σερφάρει ελεύθερα, στον αποχωρισμό σώματος και νου που κάνει ο Ντεκάρτ, και μας δείχνει πώς η περιγραφή από τον Κίρκεγκωρ του σύγχρονου αναγνωστικού κοινού προμηνύει τον εθισμένο στο διαδίκτυο που διψάει για ειδήσεις αλλά αποφεύγει την όποια διακύβευση αυτές συνεπάγονται.
Η δική του προκλητική θεωρία κατατείνει στη διαπίστωση ότι η ιδιωτικοποίηση της εμπειρίας αγνοεί το σώμα και βασικές ανθρώπινες ικανότητες όπως είναι η εμπιστοσύνη, οι διαθέσεις, η διακινδύνευση, η αφοσίωση ή η συναισθηματική συμμετοχή σε κοινά μελήματα.
Τέλος, όσον αφορά τη δυνατότητα του διαδικτύου να λύσει προβλήματα μαζικής εκπαίδευσης, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συναρπαστικά παραδείγματα από τη διδακτική του πείρα για να δείξει ότι η "διαδραστική" εκπαίδευση αφήνει έξω την από κοινού ανάληψη κινδύνων, που επιτρέπουν την απόκτηση εμπειρίας.
Μεστό και προσιτό, βασικό ανάγνωσμα για οποιονδήποτε επιθυμεί να σκεφτεί καθαρά για το ρόλο του διαδικτύου στο μέλλον μας.