Αποστέλλεται σε 4-5 εργάσιμες

εφόσον υπάρχει απόθεμα στον εκδότη
   
Bookmark and Share
Με τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα
Συγγραφέας :
 
Εκδόσεις : Πελασγός
Τιμή Web : € 15,90   (-10%)   € 14,31
Κατηγορία : Ιστορία Ελληνική
Βαθμολογία :

Περιγραφή : Ο σταυρός του Αγίου Ανδρέα, σε σχήμα Χ, γαλανός και σε φόντο λευκό, ήταν το έμβλημα του Πολεμικού Ναυτικού της Αυτοκρατορικής Ρωσίας. Υπό τη σημαία αυτήν ιδρύθηκε η Επτάνησος Πολιτεία, το πρώτο πραγματικά ελεύθερο Κράτος στην Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας, και αυτήν ακριβώς ύψωσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όταν, στις αρχές του ΙΘ' αιώνα, επιχείρησε τον δικό του μεγάλο ξεσηκωμό κατά της οθωμανικής κυριαρχίας στον Μοριά.

Κυρίαρχη μορφή στον πολιτικό βίο της Επτανήσου Πολιτείας υπήρξε ο Ιωάννης Καποδίστριας· και Πολέμαρχος των Ελλήνων από το 1821 και μετά ήτανε ο Κολοκοτρώνης. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στενά, προκειμένου να εξασφαλίσουν στο σαν τον Φοίνικα από τις στάχτες του αναγεννημένο Ελληνικό Κράτος ανεξαρτησία και ευημερία· και ο μεν πρώτος δολοφονήθηκε, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε σε θάνατο και παραλίγο να αποκεφαλιστεί.

Στο ανά χείρας βιβλίο παρουσιάζεται η αναμέτρηση αυτών των δύο ηρωικών μορφών με τις δυνάμεις που ανέκαθεν επιβουλεύονταν τον Ελληνικό Λαό - έτσι ώστε να γίνει σε όλους αντιληπτό ότι ο αγώνας τους, μέχρι σήμερα, παραμένει αδικαίωτος.