Περιγραφή

Γιατί δεν λειτουργεί ο μαγικός φάρος της πόλης Ισκέρια, στα σύνορα του βασιλείου του Βέκιον;
Κάθε επικοινωνία με την απομακρυσμένη πόλη έχει διακοπεί, ενώ ένα ξόρκι εμποδίζει τα πλοία να πλησιάσουν τις ακτές της. Η μόνη πρόσβαση είναι δια ξηράς, και χρειάζεται ένας μάγος για να λύσει το ξόρκι. Ο μάγος, όμως, θα πρέπει να διασχίσει τις τεράστιες εκτάσεις που κατέχουν οι τρομεροί Μαύροι Τοξότες και διάφορες επικίνδυνες νομαδικές φυλές.

Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι ο νεαρός μηχανικός Ντέρταν Ριβοτγιούκ, που έχει πάθει αμνησία και δεν γνωρίζει τίποτα για το παρελθόν του... τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν όλοι.

Απόσπασμα του βιβλίου:
...Ο Ντέρταν κοίταξε για εκατοστή φορά το ρολόι του προθαλάμου. Ήταν δώδεκα και δέκα. Μα, γιατί αργούσε τόσο η Σάφνα; Στο μεσημεριανό διάλειμμα είχαν μονάχα δυο ώρες στη διάθεσή τους για να βρεθούν, αλλά εκείνη πάντα έφτανε αργά. Ο Ντέρταν είχε δει όλους τους συναδέλφους της αρραβωνιαστικιάς του, της Σάφνα Τιμιάρ, να διασχίζουν την ευρύχωρη σκάλα που κατέβαινε από τον Τομέα Διακυβέρνησης. Ο Μεγάλος Πύργος της Κραλτ θα πρέπει να είχε πια σχεδόν αδειάσει από κόσμο, αλλά η Σάφνα δεν είχε κατέβει ακόμα. Αν μπορούσε αυτός να ανέβει... Βέβαια δεν θα της άρεσε να τον δει να περνά τον προθάλαμο. Μια φορά ο Ντέρταν είχε ανέβει στο γραφείο της και η ενοχλημένη έκφραση της νεαρής μάγισσας μόλις τον αντίκρισε τον έκανε να μην το επιχειρήσει ξανά. Οι συνάδελφοι της Σάφνα δεν ήξεραν πως είχε αρραβωνιαστεί έναν ξένο αβέβαιης κοινωνικής προέλευσης...

Σχόλια


Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα